Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE FINALE

Hrvoje Maleš na misi za Torcidu poslao snažnu poruku i obukao majicu za Matu Prlića

Veljko Martinović, Dalmatinski portal
26.05.2022.
u 14:02

Podsjetimo, Maleš je kao predsjednik Hajduka pokrenuo akciju protiv sudačke mafije i kao USKOK-ov pouzdanik prokazao Željka Širića i suradnike za primanje mita za pošteno suđenje te ih poslao u zatvor.

BIVŠI predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš stigao je jutros u crkvu svetog Dominika na misu za torcidaše uhićene nakon tučnjave na autocesti.

Podsjetimo, Maleš je kao predsjednik Hajduka pokrenuo akciju protiv sudačke mafije i kao USKOK-ov pouzdanik prokazao Željka Širića i suradnike za primanje mita za pošteno suđenje te ih poslao u zatvor. U odnos sa Širićem ušao je nakon što mu je moćni sudac spomenuo da Hajduk također ima dug za pošteno suđenje koji je potrebno vratiti.

Danas je Maleš došao pružiti podršku, kako kaže, onima koji su nevini završili iza rešetaka. Osuđuje napad na policiju, ali u izjavi za Dalmatinski portal ističe:

"Odgajam svoje da u policiji vide hrvatsku državu i mučenike iz Borova Sela. I to je svetinja. Ali nije u redu ni da nevini nastradaju, uvjeren sam da tamo ima nedužne djece, maturanata i ljudi kao što je moj prijatelj Mate Prlić", kazao je Maleš koji je na poklon dobio i majicu s natpisom podrške za Prlića, suvlasnika Dalmatinskog portala, urednika i novinara koji se nalazi u istražnom zatvoru.

Maleš ne propušta Hajdukove utakmice, pa će i večeras biti na Poljudu.

"Neka se ponovi 1987. godina!", kratko je kazao, podsjetivši na finale Kupa pokojne države koje su Hajduk i Rijeka odigrali u Beogradu, a splitski klub slavio je nakon maratonske serije jedanaesteraca. 

Bio je to jedan od ključnih događaja iz sredine 80-ih koji je odredio odnos navijača Hajduka i Rijeke.

Zašto je 1987. godina tako važna je za odnos Rijeke i Hajduka

"YU-Heysel". Tako je, podsjetimo, glasio jedan od naslova u novinama nakon utakmice Rijeke i Hajduka na Kantridi 1988. godine, o kojoj se i danas priča. Sve do prekinutog finala Kupa Hrvatske 2000. godine, kada je na Poljudu gostovao Dinamo, neredi u Rijeci bili su najžešći ispad navijača splitskog kluba ikad viđen na našim stadionima. Nakon što je s Armadine tribine na njih doletjelo nekoliko baklji, torcidaši su krenuli u suludi proboj – tijelima su se zabijali u ogradu dok je nisu srušili i probili se do sektora gostujućih navijača, gdje dolazi do sveopće tučnjave. Tadašnja milicija nije ih mogla zaustaviti, a pamti se da je jedan pripadnik ''organa reda'' u neredima uboden injekcijom pa je nakon utakmice zatražio testiranje na AIDS. Svjedoci tvrde kako je od ugriza torcidaša ozlijeđen i policijski pas. Bio je to jedan od događaja koji će formirati rivalstvo navijača Hajduka i Rijeke i u novoj državi.

Počelo je godinu dana ranije, transferom tada mlade zvijezde Nenada Gračana iz Rijeke u Split i događajima na finalu Kupa u Beogradu, gdje je Hajduk slavio nakon dramatičnog i maratonskog raspucavanja jedanaesteraca u čak jedanaest serija. Navijači Rijeke ovome će dodati kako je Hajduku pomogao, a njima Kup oteo beogradski sudac Zoran Petrović. Hajdukovci će odgovoriti kako su Riječanima na tribini pomagale Delije kojima su riječki navijali prodavali baklje, a potom su zajedno navijali protiv splitskog kluba. Zato Riječane na Poljudu nerijetko dočekaju transparenti ispisani ćirilicom. Rivalstvo Hajduka i Rijeke nije umjetno, kao što to danas olako govore mlađi navijači, jer sredinom 80-ih dva kluba borila su se za trofeje i igrala u Europi, a Dinama tada nije bilo u vrhu

Komentara 27

BA
bacenheider
14:15 26.05.2022.

Dobra je misa ali ne za nevine nego da im Bog prosvijeli pamet i da vise ne rade to.Video snimke sve jasno pokazuju.

KL
Klavocin
14:35 26.05.2022.

Da li su na misi molili i za zdravlje ozljeđenih policajaca ili nedužne djece i starac koji su se tamo našli. Ma dajte prestanite kmećat

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
15:04 26.05.2022.

torcida je nažalost postala kao sekta..zapravo više kao cosa nostra. u čoporima napadaju, tuku, prijete..vrijeme je da država ozbiljno razmotri zabranu njihovog djelovanja nakon napada na policiju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije