Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŠNJAKU VELIKA ČAST

Hrvatski paraolimpijci pod dojmom: Pokušao sam mahati što sam više mogao

Foto: HPO
1/5
04.03.2022.
u 18:38

- Činjenica je da sam bio jedan od boljih mahača.

Hrvatski paraolimpijci bili su puni dojmova nakon svečanog otvaranja XIII. Zimskih paraolimpijskih igara koje je u Pekingu otvorio kineski predsjednik Xi Jingping.

Na ZPOI u Pekingu nastupit će 564 parasportaša iz 46 zemalja, među kojima i četvero hrvatskih predstavnika, alpinci Damir Mizdrak i Lucija Smetiško, snowboarder Bruno Bošnjak, te nordijac Josip Zima.

- Bilo je super nositi hrvatsku zastavu, jako sam ponosan. Pokušao sam mahati što sam više mogao, činjenica je da sam bio jedan od boljih mahača - kazao je sa smiješkom snowboarder Bruno Bošnjak.

Foto: HPO

- Atmosfera je bila dobra, začudilo me koliko je puno gledatelja bilo na stadionu. Svidio mi se program, bio je to lijep doživljaj. Bilo je lijepo nositi hrvatsku zastravu - dodao je osvajač bronce iz Pjongčanga, prvog hrvatskog odličja na zimskim POI.

Za skijaša Damir Mizdraka ovo su treće paraolimpijske igre nakon što je bio i na ZPOI u Sočiju (2014) i Pjongčangu (2018).

- Uvijek je to lijep osjećaj, osjeti se duh paraolimpizma. Sve je bilo super, a posebno mi se svidjela energija volontera i sudionika svečanosti - dodao je Mizdrak koji nastupa u konkurenciji slijepih i slabovidnih.

Za 17-godišnju skijašicu Luciju Smetiško ovo su prve paraolimpijske igre.

Foto: HPO

- Puna sam dojmova, stvarno je bilo super. Najviše mi se svidjelo paljenje paraolimpijskog plamena - kazala je učenica trećeg razreda 13. gimnazije koja nastupa u konkurenciji stojećih.

I ona je istaknula kako nije očkivala toliko puno gledatelja na Nacionalnom stadionu, poznatijem kao "Ptičje gnijezdo".

- Zauvijek ću pamtiti trenutak kada smo izašli iz tunela i kada sam vidjela skoro pun stadion - dodala je,

Hrvatski sportaši s invaliditetom prvi put na zimskim paraolimpijskim igrama nastupili su u Salt Lake Cityju 2002. godine, a nastupili su i Torinu (2006), Vancouveru (2010), Sočiju (2014), te Pjongčangu (2018).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije