Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA OI

Hrvatska vjerojatno u Montpellieru, ali bez Tunižana

18.02.2021.
u 19:04

Hitan sastanak sazvan jer je Norveška odustala od domaćinstva turnira, a Tunis ne može u Francusku zbog odluke te države, a vezano uz pandemiju.

Čelnici rukometni Saveza čije su zemlje sudionici triju kvalifikacijskih turnira za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju jučer su imali videokonferenciju. Hitan sastanak sazvan jer je Norveška odustala od domaćinstva turnira, a Tunis ne može u Francusku zbog odluke te države, a vezano uz pandemiju.

– Mi smo sto posto odustali jer u Norvešku bi zemlje sudionice turnira trebale doći dva tjedna prije i biti u izolaciji. Sad, gdje će se igrati naš turnir, u ovom trenutku ne znam. U našoj skupini su sve tri izvaneuropske reprezentacije – Južna Koreja, Brazil i Čile. Ne vjerujem da će se u nekim od te tri zemlje igrati jer su daleke, a i situacija s koronavirusom u tim zemljama nije sjajna.

Vjerojatno bi se moglo igrati u neutralnoj zemlji. Primjerice, ženski Viper igra domaće utakmice Lige prvakinja u Mađarskoj – rekao je Željko Tomac, pomoćni trener norveške muške reprezentacije.

– Najbolje bi bilo da se te kvalifikacije ne igraju i da se u Tokio ide po plasmanu sa Svjetskog prvenstva 2019. godine. Ako se zbog pandemije nisu igrale kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Egiptu, nego su tamo otišle reprezentacije po plasmanu iz Europskog prvenstva 2020. godine, ne vidim razlog da se slično ne napravi i za Tokio – misli Tomac.

No, nas više zanima skupina u Montpellieru gdje su Francuska, Portugal, Hrvatska i sporni Tunis.

– Za sada nema nikakvih konkretnih odluka što će biti s tim turnirom. Sve će se znati do kraja tjedna. Koliko sam shvatio, taj turnir će se igrati u Montpellieru, najvjerojatnije bez Tunisa. U tom slučaju Francuska, Portugal i mi borili bi se za dva mjesta koja vode u Tokio – rekao je Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Teško će Tunis prihvatiti činjenicu da neće igrati. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da Hassan Moustafa, predsjednik Svjetskoga rukometnog saveza, neće dopustiti da se samo tako iz kvalifikacija izbaci afrička reprezentacija. Bilo bi najbolje rješenje da se turnir premjesti u Hrvatsku. Vjerujem da Portugal i Tunis ne bi imali ništa protiv.

Mogli bi se buniti Francuzi, no nisu rukometaši krivi što vlada njihove zemlje ima takve zakone po kojima zemlje trećega svijeta jednostavno ne mogu ući u Francusku dok traje pandemija. Hrvatska je do sada bila domaćin dvaju kvalifikacijskih turnira za odlazak na Igre. Tako smo u Varaždinu izborili sudjelovanje na Igrama u Londonu 2012., a u Zadru smo izborili sudjelovanje na Igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Sada bi domaćin mogao biti Poreč. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije