Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆE SP

Hrvatska protiv Vahinog Maroka igra već u 11 sati ujutro

Doha: Dolazak na izvlačenje skupina za Svjetsko prvenstvo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
02.04.2022.
u 16:06

SP otvaramo protiv Maroka 23. 11., a onda nam slijedi Kanada (27. 11. u sati) i Belgija (1. 12. u 16)

Hrvatska reprezentacija doznala je protivnike u skupini na Svjetskom prvenstvu koje u studenom počinje u Kataru. Momčad Zlatka Dalića izvučena je u skupinu F s Belgijom, Marokom i Kanadom, a prvu utakmicu u Kataru igrat će trećeg dana turnira.

Sada su poznate i točne satnice utakmica. Tako će Hrvatska u srijedu 23. studenog na stadionu Al Bayt u 11 sati po hrvatskom vremenu igrati protiv Maroka, a u nedjelju 27. studenog na Khalifa Internationalu u 17 sati igrat će protiv Kanade. Posljednju utakmicu igra u četvrtak 1. prosinca u 16 sati protiv Belgije na Ahmad Bin Aliju.

Dnevno će se igrati četiri utakmice u skupini, u terminima u 11, 14, 17 i 20 sati, osim posljednjeg kola kad će se igrati u 16 i 20 sati po hrvatskom vremenu. Finale se igra 18. prosinca u 16 sati po hrvatskom vremenu.

01.04.2022., Katar, Doha - FIFA zdrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo Katar 2022. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon završetka ždrijeba kladionice su dale koeficijente za SP u Kataru. Prvi favorit i dalje je Brazil na čiju je titulu koeficijent 6, drugi favorit je Francuska (7), a treći Engleska s koeficijentom 7,5. Hrvatska je i dalje tek 11. favorit SP-a, odmah iza Danske kojoj kladionice daju puno veće šanse nego Hrvatskoj. Danska zatvara krug top 10 reprezentacija koje imaju najviše šanse te je na njezinu titulu koeficijent 26, a Hrvatska je sljedeća s dvostruko većim koeficijentom (51). Momčad Zlatka Dalića prema kladionicama ima iste šanse kao Urugvaj te nešto bolje od Švicarske i Senegala, na koje je koeficijent 81. Tek 19. favorit SP-a je Srbija s koeficijentom 151, triput većim od Hrvatske.

Najveći autsajder SP-a je Novi Zeland, koji se tek mora kvalificirati, a na tu reprezentaciju koeficijent je 2001. Malo ispred Novozelanđana su Kostarika, Saudijska Arabija, Iran, Australija te Škotska.

Kad je osvajanje skupine u pitanju, glavni favorit skupine u kojoj je Hrvatska je Belgija. Da će Belgijci osvojiti prvo mjesto u skupini, koeficijent je 1,70, a drugi favorit je Hrvatska s koeficijentom 2,90.

I jedna zanimljivost za kraj – Hrvatska je u dosadašnjih pet nastupa na SP-ima gubila samo od reprezentacija koje su iz Latinske Amerike te od Francuske. Tih momčadi sada nemamo u skupini... 

>>> Skupina vatrenih na SP-u:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije