Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupina B

Hrvatska izborila prvu pobjedu na SP-u, naši oklopnici svladali Ukrajince

Hrvatska hokejaška reprezentacija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
25.04.2018.
u 14:54

Nakon tri odigrana susreta Hrvatska i Ukrajina imaju po tri boda, tri više od posljednje Rumunjske. Na vrhu je Litva sa šest bodova, drugi je Japan s pet, a treća Estonija s četiri

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu u susretu je 3. kola Svjetskog prvenstva Divizije I - skupina B u Kaunasu izborila prvu pobjedu svladavši Ukrajinu sa 4-2 (3-0, 0-0, 1-2).

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i povela golom Ivana Jankovića (4:36) u situaciji s igračem više na ledu. Vrlo brzo potom Tomislav Zanoški (11:51) je iz protunapada u situaciji kada je Hrvatska imala igrača manje na ledu povisio na 2-0, a nakon što je Dominik Kanaet (13:06) zabio za 3-0 ukrajinski izbornik odlučio je zamijeniti vratara.

Novi ukrajinski vratar Bogdan Djačenko uspio je zaustaviti propadanje svoje reprezentacije da bi u trećoj trećini Ukrajinci preko Kirila Katriča (46:56) i Dmitra Nimenka (53:00) uspjeli smanjiti na 3-2. U samoj završnici Ukrajinci su prebacili igru pred gol Hrvatske, no srećom nisu uspjeli poravnati.

Štoviše, dvije sekunde prije kraja, kada su Ukrajinci povukli vratara i sa šest klizača pokušali poravnati, zabili su gol sami sebi. Naime, ukrajinski napadač koji se nalazio iza hrvatskog gola pokušao je uposliti nekog od svojih bekova na plavoj liniji, ali nitko nije uspio zaustaviti pločicu koja je otklizala u ukrajinsku mrežu. Kako u hokeju nema autogola, taj pogodak je pripisan Domenu Vedlinu (59:58).

Nakon tri odigrana susreta Hrvatska i Ukrajina imaju po tri boda, tri više od posljednje Rumunjske. Na vrhu je Litva sa šest bodova, drugi je Japan s pet, a treća Estonija s četiri.

U 4. kolu Hrvatska će u petak igrati protiv Estonije od 15 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije