Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljska utakmica

Hajrović zabio za pobjedu Dinama, trener Krškog sucu vikao da je magarac

Izet Hajrović Dinamo
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
03.02.2018.
u 18:24

Premalo smo toga vidjeli od Dinama, ni prave igre, ni pravih akcija

Dinamo je svoju posljednju pripremnu utakmicu odigrao protiv slovenskog prvoligaša, Krško je bio taj posljednji ispit plavih, u kojem je lider našeg prvenstva slavio nad sedmoplasiranim slovenskim klubom s 2:1.

Lukav je bio Mario Cvitanović koji je planirao jednu utakmicu između priprema u Turskoj i početka proljetnog dijela prvenstva, želio je i da se u tih desetak dana plavi prilagode drukčijim uvjetima od onih u Turskoj. I dobro je da su tako razmišljali jer tjedan dana prije prvenstva pao je snijeg, pala je i temperatura. Zbog oborina utakmica koja se trebala igrati na stadionu Hitrec-Kacian premještena je na glavni travnjak koji je grijan i u odličnom je stanju. No, tako na glavni stadion nisu mogli gledatelji, a možda i bolje da nisu došli jer je bilo vrlo hladno, uz snijeg. A ni Dinamo nije odigrao partiju koja bi ih mogla zagrijati.

No, u lošijem je stanju bila igra Dinama, u prvom poluvremenu plavi su stvorili jednu dobru priliku i jednu polupriliku. U prvoj situaciji Ćorić je dobio odličnu loptu od Lecjaksa, lijepo gađao, ali je lopta otišla pored vratiju. U drugom slučaju Rrahmani je spustio glavom za Gavranovića koji je iz teške situacije tukao, ali nije uspio matirati slovenskog vratara.

Pogoci u toj utakmici od dvaput po 35 minuta pali su vrlo rano. Dinamo je poveo već u sedmoj minuti iz dvojbenog jedanaesterca, sudac Horvat procijenio je da je igrač Krškog igrao rukom i zbog toga dobio povike s gostujuće klupe:

- Magarac! Pa nismo ovdje zbog vas – vikao mu je trener Krškog i dobio upozorenje. Soudani je taj jedanaesterac pretočio u vodstvo koje je trajalo dvije minute, ispala je plava obrana i Vekić je matirao Zagorca.

Izet Hajrović Dinamo
1/6

Premalo smo toga vidjeli od Dinama, ni prave igre, ni pravih akcija, Olmo i Soudani ostali su 'skriveni' na bodovima, Gavranović bez lopti i u ovih tjedan dana Cvitanović će morati znatno dotjerati svoju momčad pred gostovanje u Osijeku u prvom kolu nastavka prvenstva.

U drugi dio Dinamo je ušao s izmijenjenim sastavom, prvi put je na pripremama zaigrao Gojak, a svoj debi za Dinamo upisao je Izet Hajrović koji je prije par dana stigao iz Werdera. Zaigrao je na desnom krilu, koje je u prvom dijelu držao Soudani, pa onda preselio na lijevo. I svidio se, da je bilo malo više egoizma mogao je u dva navrata i pucati jer znamo da ima odličan udarac, ali odlučio se tražiti suigrače. U tom drugom dijelu igralo se življe, ali plavi su i dalje ostali bez većih prilika, tek je Lešković jednom ozbiljno zaprijetio glavom, a Krško je moglo i nanijeti prvi poraz Mariju Cvitanoviću otkako je trener prve momčadi Dinama, ali Tonći Mujan pogodio je vratnicu.

No, plavi su pred kraj zabili, Hajrović je lijepo ljevicom pogodio suprotni kut za pobjedu. Tako je Cvitanović i dalje neporažen u svojoj trenerskoj er, a Hajrović je pokazao da bi mogao biti značajan igrač u plavom proljeću.

Ne treba biti ni prestrog s obzirom na to da su iza igrača pripreme, da su im noge možda još teške i tvrde, da je bilo dosta rotacija u plavoj momčadi. No, i ovakva osrednja partija možda je dobro došla Cvitanoviću i njegovim igračima kao upozorenje pred prvenstvo, pogotovu pred prve tri utakmice u kojima Dinamo ide u Osijek već u subotu, pa mu dolazi Hajduk, a onda ide na Rujevicu. No, i plavi suparnici tek slažu karte za nastavak natjecanja, tako da za prave omjere snaga valjda pričekati te prvenstvene dvoboje.

Dinamo je igrao u sastavu: Zagorac – Rrahmani, Lešković, Benković, Lecjaks – Doumbia, Moro – Soudani, Ćorić, Olmo – Gavranović (u drugom poluvremenu igrali su Horkaš – Đurasek, Rrahmani, Šeković, Lesjaks – Muhar, Gojak – Hajrović, Fiolić, Marin - Hodžić). Poštedu su dobili Livaković, Ademi, Perić, Sosa, Stojanović i oporavljenik Matel koji nisu bili ni na klupi.

Komentara 5

DU
Deleted user
18:56 03.02.2018.

Bojim se da je sve više čuvena slo evropska kultura u zaleđu

IK
Ikonoklast
03:02 04.02.2018.

Znaci sve po starom u Dinamu...prazne tribine i pobjede uz pomoc sudaca...ajde neka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije