Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVA PRIČA

Dinamo doveo bivšeg igrača Bayerna i Ajaxa koji želi nastupati za Hrvatsku!

Dinamo - Istra
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
02.02.2018.
u 07:25

- Bayern nije htio da igram za Hrvatsku - otkrio je mladi nogometaš.

Rijetko je u povijesti Dinamo dovodio bivše igrače Bayerna i Ajaxa. Pogotovo izravno iz tih klubova. Zato je priča o dolasku takvog igrača u Maksimir, pa makar u juniorsku momčad, velika stvar.

Toni Trogrančić (18) nije nepoznato ime u nogometnim krugovima. Mladić čiji su roditelji Hrvati, kojeg je kao velikog talenta iz rodnog njemačkog Rosenheima doveo Red Bull Salzburg , pa Bayern, od ljeta je u Dinamu. 

- I dok sam bio u Bayernu, postojao je mali kontakt s Dinamom. Ništa posebno, pa sam otišao u Ajax . I u tih šest mjeseci nogometno je bilo sve u redu, ali nije mi se dopalo ostalo: život, jezik, vozio sam se 100 km do treninga i natrag, uglavnom javnim prijevozom, dolazio sam kući u 23.30... bilo mi je jako teško i nisam htio ostati. Nazvao sam oca jednoga dana i rekao mu 'Ne mogu više, želim kući.' Dinamo je saznao za to, javio se, došao sam na tjedan dana, odigrao jedan turnir u Njemačkoj za U17 selekciju, mislim da sam bio dobar, dopalo mi se i rekao sam da želim u Dinamo - rekao je mladi nogometaš za Goal.

Igrao je za njemačku reprezentaciju, no rado bi promijenio dres.

- Pet-šest puta bio sam u Hrvatskom nogometnom savezu, a zadnji put prije godinu dana. Njemačka? Trebao sam prije godinu igrati za njih, ali nemam njemačku putovnicu, tek sam je s 18 godina mogao napraviti. Igrao sam za Hrvatsku U17 protiv Srbije, ranije i za U14, 15 i 16, a igrao sam u mlađoj dobi i za Njemačku. Sada? Volio bih igrati za Hrvatsku ako me pozovu - rekao je Trogrančić i dodao:

- Bayern nije htio da igram za Hrvatsku, pa sam rekao da ću tada nastupati za njemačke uzraste, a kasnije ćemo vidjeti.

A što je još rekao Toni Trogrančić pročitajte ovdje

Komentara 9

FR
FrAmigo
08:34 02.02.2018.

Mladić čiji su roditelji Hrvati - konstatacija novinara. Pa valjda je i on Hrvat.

KA
kapunjohan
08:24 02.02.2018.

Lijepo je kad se počme vraćati pomlađena iseljena hrvatska, želim mu da uspije i bude primjer mnogima ne samo u sportu.

DH
dalibor.hren
08:49 02.02.2018.

"Novinarčići", popravite naslov, a hoće li igrati za repku, o tom, po tom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije