Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUSTIO BIJELE

Hajdukovac i vatreni promijenio sredinu, bit će peti Hrvat u tom klubu

Filip Bradarić
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
24.01.2020.
u 08:21

„Filip Bradarić rano jutros napustio je pripremnu bazu Bijelih u turskom Beleku odakle je poletio za španjolski Vigo gdje bi u popodnevnim satima trebao potpisati za Celtu“, izvijestio je Hajduk u četvrtak na svojoj internetskoj stranici.

Španjolski prvoligaš Celta Vigo dovela je u petak 27-godišnjeg hrvatskog veznog nogometaša Filipa Bradarića, a njen trener se nada da će bivši igrač Hajduka pružiti ono što nedostaje njegovoj momčadi.

„On je internacionalac s puno iskustva. Igrao je u Italiji i nekoliko godina u Rijeci, s kojom je bio prvak Hrvatske. Nadam se da će nam doprinijeti stvarima koje sada nemamo“, rekao je trener Óscar García na konferenciji za medije u četvrtak navečer nakon što je Celta ispala u 1/16 finala kupa od drugoligaša Mirandésa s 1-2.

Bradarić bi u petak trebao proći liječničko testiranje i potpisati ugovor sa Celtom a onda se predstaviti novoj publici.

Povremeni hrvatski reprezentativac napustio je u četvrtak Hajduk te došao na šestomjesečnu posudbu u lučki grad Vigo, u sjevernoj pokrajini Galiciji.

Bradarić je igrač talijanskog Cagliarija koji je bio na jednogodišnjoj posudbi u Hajduku.

„Filip Bradarić rano jutros napustio je pripremnu bazu Bijelih u turskom Beleku odakle je poletio za španjolski Vigo gdje bi u popodnevnim satima trebao potpisati za Celtu“, izvijestio je Hajduk u četvrtak na svojoj internetskoj stranici.

Bradarić je u srijedu navečer odradio posljednji trening s Bijelima te se na večeri oprostio od suigrača i stručnog stožera.

Čast mi je bila biti dio ove momčadi u proteklih pet mjeseci, imali smo svoje uspone i padove, ali znam da vi možete još bolje i uvjeren sam da ćete ostvariti svoje ciljeve. Znam to jer sam zajedno s vama prošao ove pripreme, vidio sam koliko dobro svi radite i kakvu želju za pobjedama imate uoči nastavka sezone“, navedene su Bradarićeve riječi na stranici Hajduka.

„Uvjeren sam da će model igre kojem teže trener Igor Tudor i njegovi suradnici Hajduku donijeti puno dobrih stvari. Isto tako, drago mi je što sam nakon povratka vidio koliko je klub narastao i organizacijski napredovao, zaista se vidi velika razlika između ovog Hajduka i onog iz kojeg sam prvi put otišao prije nekoliko godina. Svima skupa vam želim puno sreće i uspjeha u budućnosti, a ja ću uvijek biti vaš najveći navijač“, zaključio je Bradarić.

Talijanski Cagliari je prekinuo posudbu u Hajduku kako bi ga posudio Celti u zamjenu za 500.000 eura, a na kraju sezone će španjolski klub moći otkupiti njegov ugovor, izvijestile su u srijedu lokalne novine Faro de Vigo sa sjedištem u Vigu.

Celta Vigo se nalazi u zoni ispadanja u prvoj španjolskoj ligi, na 18. mjestu među 20 klubova. Bradarić će ondje zamijenio 25-godišnjeg slovačkog reprezentativca Stanislava Lobotku koji je prije tjedan dana prešao u Napoli za oko 20 milijuna eura.

Ove sezone je za drugoplasirani Hajduk odigrao deset utakmica i dva puta asistirao. Za Hrvatsku ima šest nastupa i srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Bradarić bi mogao debitirati za Celtu u nedjelju na domaćem terenu protiv Eibara.

On će biti peti hrvatski nogometaš u povijesti Celte Vigo. Prije njega su svijetloplavi dres nosili stoper Goran Jurić (1991.-1993.), vezni Stjepan Andrijašević (1993.-1994.), vezni Zvonimir Boban (2001.-2002.) i lijevi bočni Danijel Pranjić (siječanj 2013.-lipanj 2013.)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije