Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'moj klub i moj grad'

Haaland otkrio zašto nije slavio povijesne golove: Norveški stroj odgovorom oduševio javnost

Premier League - Leeds United v Manchester City
MOLLY DARLINGTON/REUTERS
29.12.2022.
u 11:56

Norveško čudo od djeteta nije htio slaviti golove Leedsu kojima se upisao u povijest Premiershipa

Erling Braut Haaland je s dva pogotka predvodio Manchester City u gostima kod Leedsa na Elland Roadu (1:3). Norveški stroj je s novim zgodicima ispisao novu stranicu povijesti, no nije slavio važne pogotke iz sentimentalnih razloga prema jučerašnjem domaćinu Leeds Unitedu. Fanatastični norveški strijelac je stigao do 20 pogodaka u samo 14 utakmica i tako je postao igrač kojemu je trebalo najmanje utakmice za taj učinak. 

 

 

Također, Haaland je postao pojedinac kojem je trebalo najmanje utakmica pod Pepom Guardiolom kako bi zabio ukupno 25 golova u svim natjecanjima. To mu je uspjelo nakon samo 20 utakmica, uvjerljivo je srušio još jednog dosadašnjeg rekordera. Lionelu Messiju je za 20 golova pod Pepom trebalo osam susreta više. 

Ponajbolji centarfor današnjice je otkrio i zašto nije slavio pogotke Leedsu, činjenica leži u tome da je upravo rođen u tom gradu dok je njegov otac nastupao za ovu kultnu momčad. 

- To sam odlučio prije utakmice, ali i stvar je posebnih osjećaja koje imam za ovaj grad i klub. Leeds je moj rodni grad i jako poštujem ovaj klub. Mama, koja me tu donijela na svijet, bila je na tribinama i gledala me. Moj otac također. On je igrao tu i kada sam bio dijete, nosio sam Leedsov dres s imenom Eirika Bakkea i Cityjev s tatinim imenom - odgovorio je Haaland. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije