Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žapci prekinuli dominaciju

Gruž se umorio, a Đuho je možda prerano maknut

VK Mladost
Foto: VK Mladost
28.04.2014.
u 08:00

Jugaši su malo razjedinjeni, malo su umorni, malo su možda svjesni da bi protiv Primorja ionako imali male izglede... I žapci znaju da će teško do naslova, ali su složni

Pobjeda vaterpolista Mladosti nad Jugom u polufinalu doigravanja za hrvatskog vaterpolskog prvaka (i pehar Večernjeg lista) ima svoje stvarno, ali i simbolično značenje. Plasmanom u finale s Primorjem (igra se na tri pobjede, a prvi susret je 7. svibnja u Rijeci), žapci su okrunili sezonu konsolidacije. Igrali su polufinale Kupa i Jadranske lige, bili u finalu Eurokupa i sad državnog prvenstva. Zar se moglo više očekivati od momčadi koja se (zbog štednje) uoči prvenstva riješila sjajnog Radua i sasvim se priklonila mladim snagama?

Bobić u nebranom grožđu

- Moji su igrači protiv Juga odigrali dvije fantastične utakmice i pokazali karakter. Igrom i rezultatima izdignuli smo se na razinu više i nadmašili očekivanja i unutar kluba a posebno ljudi izvana - istaknuo je trener Mladosti Vjekoslav Kobešćak.

Mladost je u postupku predstečajne nagodbe (čeka se rasprava na trgovačkom sudu) i nije se mogla razbacivati novcem. Iako su za predsjednika dobili gradonačelnika Bandića, na Savi su smanjili troškove i žive skromno. Ali plaće se uredno isplaćuju. A za neka veća pojačanja čekat će se sponzori.

U takvim skromnim okvirima, unutar svlačionice izgrađeno je veliko povjerenje između trenera - i glavnog Kobešćaka, ali i pomoćnog H. Hrestaka i kondicijskog Kuterovca - i igrača. Bez čega nema sportskog uspjeha. A baš je to nedostajalo jugašima. Sad se vidi da je uprava prerano smijenila trofejnog trenera Veselina Đuhu (17. ožujka) i dovela Mihu Bobića u “nebrano grožđe”.

Prvi put od ‘98. bez trofeja

I tu dolazimo do simbolične razine pobjede Mladosti. Ona je zapravo označila kraj Jugove dominacije hrvatskim vaterpolom. Dubrovčani su prvi put nakon 15 godina ostali bez finala državnog prvenstva i prvi put nakon 15 godina imat će sezonu bez trofeja.

Jugaši su malo razjedinjeni, malo su umorni, malo su možda svjesni da bi protiv Primorja ionako imali male izglede... I žapci znaju da će teško do naslova, ali su složni, ne boje se rizika i nije ih napustila želja za pobjeđivanjem.

>> Mladost slavila, Jug nakon 15 godina bez finala

Ključne riječi

Komentara 3

GA
gagox
09:17 28.04.2014.

Vesin Djuho je najveci krivac za sadasnje stanje u Jugu. Dvije godine nerada. Nije on rano maknut nego izgleda prekasno

Avatar anton.filic
anton.filic
22:13 28.04.2014.

Takav Đuho je lani osvojio prvenstvo, iako je Primorje imalo jaču momčad. Kad je Đuho smijenjen, trener Primorja Asić je odahnuo. Još će jugaši moliti Đuha da im se vrati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije