Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi poraz

Gradski vrt bio je Rijekin Dunkerque, Kekova vojska vratila se isprebijana

09.08.2017.
u 13:10

Gorgon nije u šuterskoj formi, usamljeni Gavranović teško dolazi do prostora, prinove poput Jelića još se nisu pokazale, a Heberu baš ništa ne polazi za nogom.

Pun “gepek” briga, problema, kartona i ranjenika ponio je riječki noćni autobus iz Osijeka s utakmice u kojoj je prvak doživio prvi poraz u novoj sezoni... Gradski vrt bio je Rijekin Dunkerque, Kekova vojska vratila se kući u utorak u ranim satima pobijeđana i isprebijana, pa je jučer liječnička služba radila prekovremeno.

Još je u najboljem stanju onaj čija je situacija nakon utakmice izgledala najgore. Dario Župarić pao je s velike visine u završnici utakmice na rame i ostao bez zraka. Dobro je i prošao, iako se zbog iscrpljenosti još jednom srušio nakon posljednjega gonga. Trener Kek bio je jako zabrinut, no izvanredni stoper, jedan od najboljih na početku sezone, već se do Lučkog oporavio.

“Sve je super i sve je za pet”

Leonard Zuta završio je bitku s kopčama i povezom iznad arkade, a upitno je kako će se oporaviti Filip Bradarić kojem su ozlijeđeni rame i ruka nakon što ga je Ejupi “složio” na tlo. Sljedeći veliki derbi s “probuđenim” Dinamom na rasporedu je već u petak.

1/15

Što je nakon svega moglo svirati u Rijekinu autobusu na putu kući? Možda Pipsi? “Sve je super i sve je za pet, kad si muško i voliš nogomet, ušlagiran i agresivan...”.

Crni oblaci iznad Rujevice nisu samo zbog ozljeda nego i zbog problema koje bi osjetile i puno jače momčadi – nakon najboljeg strijelca Andrijaševića klub je napustio i najbolji dodavač te najborbeniji igrač, a odlazak kuma Ristovskog teško je pao najboljem igraču prošle sezone Marku Vešoviću koji je u Osijek došao dekoncentriran. Bili su jako povezani. Zapravo je šteta i da je izgubio svoju poziciju desnog krila jer je na njoj bio najbolji, a Rijekina navala brža i konkretnija.

Teško primaju, teško zabijaju

Gorgon nije u šuterskoj formi, usamljeni Gavranović teško dolazi do prostora, prinove poput Jelića još se nisu pokazale, a Heberu baš ništa ne polazi za nogom, to ni izdaleka nije onaj igrač koji je lani briljirao u Slavenu Belupu, pa je sasvim jasno zašto je prvak u krizi ofenzive u težim utakmicama i zašto Dinamo u petak dolazi kao favorit, s kolosalnom prilikom da dotuče Rijeku i stekne bodovnu prednost već nakon pet kola.

No, Riječani neće bez borbe predati svoju Ruju, branit će je kao život, a ona će ih dočekati kao heroje. Čak i s dva igrača više, Osijek je stvorio manje prilika protiv Rijeke nego protiv Dinama, uspio je zabiti jednom, iz prekida, a odlični mladi vratar Sluga pokazao je da može parirati Livakoviću.

Komentara 14

MA
Magnificus
14:47 09.08.2017.

riječani igraju uvijek agresivno, često i prljavo pa su sad dobili istom mjerom nazad! bravo za osijek!

SS
sokac sa drave
13:38 09.08.2017.

Ostro i agresivno kao Njemci.Kod nas Slavonaca nema trte-mrte.

NE
neradoholicar
16:48 09.08.2017.

Rijeka igra prljavo na kvadrat i jedino sucima koji to toleriraju mogu zahvaliti "uspjehe" u zadnjih godinu dana. Kek je ispao vrhunski trener samo jer im je rekao: svaki put kad nemamo loptu lomi, guraj, rusi, udaraj, opstruiraj, provociraj, aa kad sudac nesto dosudi protiv nas samo siri ruke, protestiraj.. itd itd.. Za potvrdu dovoljno je pogledati bilo koju njihovu tekmu u zadnje vrijeme. Nema utakmice u kojoj nisu zasluzili po desetak zutih i par crvenih kartona. I evo u prvoj u kojoj je sudac sudio petinu onog sto je trebao, dva igraca su morala vani i Rijeka biljezi poraz. Rijecki fizioterapeut/lijecnik s naocalama je vec postao poznata licnost jer svako malo ulazi u teren sanirati rijecke kamikaze. Mozete li se sjetiti kako izgledaju lijecnici dinama ili nekog drugog normalnog tima gdje se njeguje sportski pristup nogometu? I onda kad cujem "strasna Rijeka", "najbolji" itd riga mi se, jer jedino u cemu su najbolji je upravo ta opstrukcija igre i nesportski pristup. Nesto slicno su radili hajdukovci za vrijeme Mise (oko 2010 godine cini mi se) i suci su im tolerirali i imali su 9 pobjeda u nizu, skoro da je bilo gusto za prvaka. Ali cim su suci poceli suditi te prekrsaje za zatvore, odmah se pokazalo koliko nogometno vrijede. Isto ce se dogoditi i ovim ragbi seljoberima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije