Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnjiv jedanaesterac

Osijek nakon PSV-a slomio i prvaka: Rijeka kraj dočekala s dva igrača manje

Osijek - Rijeka
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/15
Autori: Ivan Halar, Hina
07.08.2017.
u 22:58

Osijek je na prvenstvenu pobjedu nad Rijekom čekao od 19. travnja 2014. godine. Od tada su ove dvije momčadi odigrale 12 utakmica u kojima su Riječani ostvarili devet pobjeda.

Nakon jučerašnjeg najvećeg derbija hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka, večeras su Osijek i Rijeka zaključili 4. kolo HT Prve HNL.

Momčad Zorana Zekića nakon rušenja velikog PSV-a u pretkolu Europske lige vjerovala je kako može srušiti i hrvatskog prvaka. I to se i ostvarilo! Iako je Zekić imao izrazito loš omjer protiv kolege Matjaža Keka uspio je svoju momčad odvesti do velike pobjede - 1:0.

Naime, u 12 utakmica u kojima su vodili svoje momčadi (dva puta susreli su se u kvalifikacijama za Europsku ligu kada je današnji trener Osijeka vodio Sheriff iz Tiraspola) Kek je slavio čak devet puta, a Zekiću je ovo bio prvi trijumf!

- Neće me nitko pobijediti sedam puta zaredom - hrabro je poručio šef struke bijelo-plavih Zekić uoči utakmice.

Dodajmo i kako je Rijeka prošle sezone slavila u svih šest dvoboja, ali sada je došao kraj tom nizu.

A ono što je najgore za prvake, koji su doživjeli prvi ovosezonski poraz, jest to što su im večeras isključena dva igrača (Vešović i Maleš) pa Kek neće moći računati na njih u petak tijekom velikog derbija s Dinamom.

Momčad Matjaža Keka je već u 4. minuti propustila veliku priliku za vodstvo, kad je Gavranovićev udarac glavom obranio domaći vratar Malenica. U 22. minuti Rijeka je ostala bez ozlijeđenog dirigenta igre Filipa Bradarića, kojeg je morao zamijeniti Mate Maleš, a u 35. minuti gosti su ostali s igračem manje na terenu, jer je zbog dva žuta kartona zarađena u razmaku od tri minute isključen lijevi bočni igrač Marko Vešović.

Jedini pogodak u prvom dijelu, a pokazalo se i na utakmici, pao je iz sumnjivog kaznenog udarca. Sudac Fran Jović pokazao je na bijelu točku nakon što je Josip Elez gurnuo Zorana Lesjaka koji je bio u skoku. Siguran izvođač kaznenog udarca u 18. minuti bio je osječki kapetan Borna Barišić.

Iako s igračem manje, Rijeka je u drugom poluvremenu uspjela stvoriti nekoliko izglednih situacija pred osječkim vratima, ali Kekova momčad do pogotka u Gradskom vrtu nije stigla.

Osijek je najbliže udvostručavanju vodstva došao u 63. minuti, kad je Ejupi glavom s pet metara pogodio vratnicu, a Bočkaj odbijenu loptu poslao preko grede. U 78. minuti Grezda je pogodio vanjski dio mreže sa tri metra iskosa s lijeve strane. U 79. minuti riječki vratar Sluga obranio je opasan udarac Pušića sa 15 metara. U posljednjoj minuti je u matnoj poziciji za goste bio i Ejupi, ali je njegov udarac sa pet metara otišao preko vrata.

Riječani su na kraju dvoboj završili sa devet igrača na terenu, jer je drugi žuti karton u prvoj minuti sudačke nadoknade zaradio i Mate Maleš.

Osijek je na prvenstvenu pobjedu nad Rijekom čekao od 19. travnja 2014. godine. Od tada su ove dvije momčadi odigrale 12 utakmica u kojima su Riječani ostvarili devet pobjeda, a tri su dvoboja završila bez pobjednika.

Porazom u Osijeku Rijeka je sa devet bodova pala na drugo mjesto prvenstvene ljestvice, s bodom zaostatka za vodećim Dinamom. I trećeplasirani Slaven Belupo ima devet bodova, četvrti Inter i peti Hajduk imaju po sedam bodova, dok je Osijek skočio na šesto mjesto sa šest bodova. Na začelju su Istra s jednim bodom i Cibalia bez bodova.

Tijek utakmice:

OSIJEK - RIJEKA (1:0) 1:0

90'+5 - Kraj utakmice! Osijek je nakon PSV-a srušio i hrvatskog prvaka! Rijeka je kraj dočekala s dva igrača manje i bit će oslabljena u derbiju s Dinamom

90'+1 Rijeka je ostala i bez Maleša! Jović mu je pokazao drugi žuti

90' Igrat će se pet minuta nadoknade

84' Grgić je zamijenio Bočkaja

81' Grezda je dobio žuti karton

80' Sluga sjajno brani Pušićev pokušaj s ruba kaznenog prostora

78' Grezda je gotovo iz mrtvog kuta zatresao vanjski dio mreže

77' Jelić je ušao umjesto Kvržića

75' Lopa napušta igru, ulazi Pušić. Zekić zatvara utakmicu

71' Žuti karton za Maleša

63' Vratnica! Ejupi je pucao glavom nakon ubacivanja Lope i pogodio okvir gola

61' Mile Škorić izlazi s terena, ulazi Andrej Lukić. 

59' Mišiću je Jović pokazao žuti karton

48' Kvržić je dobio žuti karton nakon čega je Lopa loše pucao iz slobodnjaka

46' Kek je u svlačionici ostavio Gavranovića, a priliku je dao Martiću

46' Počelo je drugo poluvrijeme, pred 5150 gledatelja u Gradskom vrtu!

45' Kraj prvog poluvremena!

35' Drugi žuti karton za Vešovića i Rijeka je s igračem manje! Crnogorac je nepotrebno igrao rukom na sredini igrališta i velikom glupošću znatno otežao situaciju svojim suigračima

33' Žuti karton dobio je i Vešović pa neće moći igrati derbi s Dinamom

30' Škorić i Gavranović su dobili žute kartone nakon međusobnog okršaja

22' Maleš ulazi umjesto ozlijeđenog Bradarića

18' GOOOL Osijek vodi, Barišić je bio siguran s bijele točke! 

17' Jedanaesterac za Osijek! Nakon kornera Lesjak je pao nakon skoka s Elezom. Igrač Rijeke je dobio žuti karton

13' Osijek je bez Baraća koji je pred potpisom za Ajax dok je Rijeka stigla bez Ristovskog, novog igrača Sportinga

3' Malenica brani Gavranovićev pokušaj glavom

1' Počela je utakmica!

---------------

Osijek: Malenica - Lesjak, Barišić, Mioč, Lopa - Bočkaj, Škorić, Mudražija - Grezda, Šorša, Ejupi

Rijeka: Sluga - Zuta, Župarić, Elez, Vešović - Bradarić, Kvržić, Mišić, Gorgon - Gavranović, Heber

Komentara 29

SA
sasavt
22:12 07.08.2017.

AJMO OSIJEK !!!

DU
Deleted user
21:54 07.08.2017.

bandera rosa na aparatima

ZR
Ze Roberto u
23:09 07.08.2017.

sad mi javljaju da çe utakmica biti poništena....previše kartona za rijeku, a i nezna se zašto je žuta igrao sa trakom na prednjem dijelu glave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije