Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zekić presretan

Kek: Ma briga me za poraz, samo da Župarić bude dobro

Matjaž Kek
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
08.08.2017.
u 00:13

Župarić je prilikom pada ostao bez kisika, no nakon pružene pomoći se oporavio, te sa momčadi ušao u autobus za Rijeku.

Čudesni Osijekov niz je nastavljen, bijelo-plavi su u Gradskom vrtu s 1:0 srušili prvaka Rijeku koja je utakmicu zaključila s devetoricom nogometaša! Utakmica se neće dugo pamtiti, ali rezultat hoće jer prva je to pobjeda Osijeka protiv Rijeke nakon skoro tri i pol godine i prva u karijeri Zorana Zekića protiv Matjaža Keka.

Ali sve je to zasjenilo drama oko Župarića koji je ostao ležati nakon jednog duela, a po završetku utakmice pomoć mu je pružena u kolima Hitne pomoći. Trenera Rijeke nakon utakmice najmanje je zanimao ishod.

Ružnu scenu gledala i majka

– Osijek je iskoristio što mu se ponudilo, sve drugo pada u zaborav. Izuzetno mi je teško zbog Župarića, ne znam što se događa, za sve drugo me je briga, samo želim da što prije stane na noge, majka mu je bila ispred svlačionice, a to su scene koju se važnije od jedne pobjede ili poraza – kazao je Kek prije nego što se vratio u svlačionicu.

Naknadno se saznalo da je sa Župarićem sve u redu, odnosno kako je prilikom pada ostao bez kisika te se nakon ukazane liječničke pomoći vratio u svlačionicu i zajedno sa ostatkom momčadi se vratio u Rijeku.

Trener Osijeka u najavi utakmice pohvalio se kako ga Kek jako voli. Sada je ta ljubav nešto manja. Najavio je Zekić kako ga nitko neće sedam puta zaredom pobijediti, a tako je i na kraju i bilo.

– Nisam želio biti bahat, samo sam htio skinuti pritisak s momčadi – komentirao je Zekić.

Nije to bila “ljepotica”, zapravo dosta nervozna utakmica koju je Rijeka završila s dvojicom igrača manje u polju. Gosti su u dvoboj ušli bolje, no poveo je Osijek. Nakon udarca iz kuta u 16. minuti Elez je rukama odgurnuo Lesjaka koji je bio “na lopti”, a što je sudac Fran Jović okarakterizirao kao 11-erac. Riječani su žestoko protestirali sucu, no Borna Barišić po drugi puta ove sezone sigurno je izveo kazneni udarac.

Matjaž Kek
1/15

Međutim, taj gol nije odlučio utakmicu već glupost Marka Vešovića. Što se lani jednom od najstandardnijih Kekovih ljudi u 35. minuti motalo po glavi kada je rukom odlučio prekinuti kontranapad Osijeka zna samo on. Crnogorcu je to bio drugi žuti karton u samo tri minute. Čak ni brojčano inferiorna Rijeka isprva nije bila podređena, no kako su minute odmicale sve je više do izražaja dolazila Osijekova brojčana nadmoć.

U 62. Ejupi je mogao odlučiti utakmicu, tukli su kasnije i Grezda i Pušić, ali Sluga je bio odličan. Ako je dvojbi oko rezultata i postojalo otklonio ih je Mate Maleš koji je pocrvenio nakon grubog starta u sudačkoj nadoknadi.

Velikih je deset dana iza Zekića, nakon dvije pobjede protiv PSV-a, pa velikog boda protiv Dinama, sada je pao i aktualni prvak Rijeka.

– Apsolutno zaslužena pobjeda koja je mogla biti izraženija. Vidjelo se da su obje momčadi bile energetski ispražnjene, bilo je dosta kašnjenja dosta krivih dodavanja, izostalo je ritma... – komentirao je Zekić koji će nakon dugo vremena dobiti nekoliko dana odmora.

Sutra ćemo brojati mrtve

– Sada kada sam se spustio u svlačionicu svi su mi igrači imali led na nogama, neki nisu mogli stajati. Žive ćemo sutra brojati. Skidam dečkima kapu, zahvaljujem navijačima. Jako je lijepo igrati u ovakvoj atmosferi i pozitivi – kazao je Zekić.

Ogled u Gradskom vrtu nisu propustili niti idući suparnici Osijeka i Rijeke u eurokupovima. Olympiacos je poslao pomoćnog trenera Marka Babića, dok je delegacija bečke Austrije došla u jakom sastavu predvođena trenerom Thorstenom Finkom. Nisu imali previše za vidjeti.     

Komentara 19

BL
Blatina19
03:43 08.08.2017.

Sudac je sudio odlicno. Sve i jedan karton opravdani kao i jedanaesterac. Izgleda da su hajduk i rijeka toliko mocni da jedino sudac, hns, mamic, modric i cijeli svijet mogu biti krivi kad izgube.

ZA
!zagreb!
09:06 08.08.2017.

Uskoro slijedi prizemljenje od Dinama i Olympiacosa. Osijek zasluženo.

ED
Edomajka
03:31 08.08.2017.

Nece komentirat suđenje, ali je rekao da je Osijek iskoristio sve sto mu se ponudilo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije