Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometni EP

Goluža: Gdje su naši navijači? Rekli su nam da će ih biti puno više...

'30.12.2011., Karlovac - Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluza nakon zavrsetka drugog kruga priprema objavio je imena igraca za Europsko rukometno prvenstvo 2012 u Srbiji. Photo: Kr
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
17.01.2012.
u 14:31

– Slovenci su borbeni i imat će veliku podršku – istaknuo je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

Slavko Goluža, izbornik  hrvatske rukometne reprezentacije, predstavio je u Vršcu novu igru kauboja. Doduše, neke stvari mu se nisu poklopile onako kako je očekivao, ali ima i vremena i prostora da ih usavrši. Primjerice, igra u obrani 6-0 nije bila dobra protiv Islanda. No, zato je obrana 5-1 nešto što će Goluža forsirati do boli na ovom prvenstvu. Čuvao je tu obranu za drugo poluvrijeme protiv Islanda i time iznenadio suparnika.

– Možda ćemo protiv Slovenije nakon dužeg vremena zaigrati obranu 3-2-1 – istaknuo je izbornik.

Igramo puno brži centar nego prijašnjih godina. Imamo u postavi puno mlađe i brže igrače poput Štrleka, Čupića i Duvnjaka i to Goluža želi iskoristiti što bolje i češće. Protiv Islanda nismo igrali kao laka konjica kako se to slikovito voli izraziti Goluža. Još smo u laganom kasu, ali će valjda galop što prije doći. Ono što je Goluži nedostajalo lani na svjetskom prvenstvu – obrane vratara – to je ovdje dobio. Mirko Alilović imao je 16 obrana, a kada ima toliko obrana, onda se utakmica u pravilu dobiva.

– Drago mi je da se Mirko vraća na staze uspješnih brana. U završnici utakmice s Islandom obranio je nekoliko ključnih lopti. Kako mi je bio prvi nakon kraja utakmice njega sam prvo čvrsto izgrlio – rekao je Domagoj Duvnjak.

Sigurno je da na formu vratara utječe i novi trener vratara – Zdenko Zorko koji je zamijenio Vladu Šolu. "Kokica" je bio član one olimpijske reprezentacije koja je u Münchenu 1972. godine osvojila zlato.

Denis Buntić bit će Golužin as iz rukava. Marko Kopljar nikako da u reprezentaciji odigra kao u klubu. U napadu je dosta plašljiv za razliku od Buntića koji svaku loptu želi ugurati u mrežu. Kod Bunte nema asistencija.

– Moram još popraviti igru u obrani – istaknuo je Denis.

Ivano Balić, bez obzira što nije trenirao zbog ozljede prepona, postao je rezerva Domagoju Duvnjaku. Ovo je prvo veliko natjecanje na kojem Balić ne počinje u startnoj postavi. Lani je na Svjetskom prvenstvu odigrao ukupno sat vremena duže nego Duvnjak. Imao je devet asistencija više od Duvnjaka, postigao je devet pogodaka više i imao bolji postotak šuta. Već u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2014. godine, protiv Španjolaca, Balić je počinjao sa klupe.

– Protiv Islanda igrači koji su spremniji igrali su više, oni manje spremni manje – rekao je Goluža na tu temu, a Duvnjak je dodao:

– Ma to se Ivano šalio za minutažu. Nitko nikome ne uzima minute, nas dvojica se jako dobro nadopunjavamo.

Goluža je očekivao veći broj naših gledatelja na tribini.

– Dobivali smo informacije da će ih biti puno više, ali ne opterećujem se time. Na tribinama će Slovenci biti u prednosti – rekao je izbornik.

Španjolska je pobijedila Francusku?

– Vidim da su im dobro posložili obranu 6-0, a kada je Omeyer loš onda gube utakmicu. Koliko sam stigao pratiti, sve su utakmice dosta izjednačene i odlučuju se u posljednjih desetak minuta – rekao je Goluža.

Komentara 25

OB
-obrisani-
15:05 17.01.2012.

kako neće biti malo navijača, pa tko je lud riskirati glavu zbog rukometa? Ne bi ni zbog nogometa a kamoli rukometa.

OB
-obrisani-
15:10 17.01.2012.

razvršje u vršcu vas niko nebi dirao....nije to beograd samo bez kariranog stonjaka

OB
-obrisani-
14:57 17.01.2012.

iako sam navijao za islanđane ,čestitam vam na pobedi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije