Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okršaji na SP-u

Glavu gore, nije sve gotovo: Hrvatska na jednu stvar protiv Danske čeka 14 godina

2021 IHF Handball World Championship - Main Round Group 2 - Argentina v Croatia
Foto: MOHAMED ABD EL GHANY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
25.01.2021.
u 10:55

Kauboji: Protiv Danske ćemo igrati ratnički, nismo izgubili vjeru u četvrtfinale!

Bilo bi logično da je jučer ujutro pred novinare došao Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Ne samo zbog šokantnog poraza od Argentine koji je Hrvatsku vjerojatno izbacio iz četvrtfinala nego i zbog toga što je onako “vruć” poslije utakmice najavio ostavku na mjesto izbornika čim završi Svjetsko prvenstvo. No, na razgovor s novinarima došao je pomoćni trener Hrvoje Horvat.

– Što reći nego da smo protiv Argentine igrali tragično. Teško je svima bilo nakon toga zaspati, no treba brzo sve okrenuti na pozitivu jer smo ipak još uvijek u igri za četvrtfinale. Mislim da je prerano podvući crtu nakon poraza od Argentine, a još nas čeka današnji susret s Danskom. Jasno, umjesto lakog puta do četvrtfinala, mi smo, kao i obično, izabrali teži i kompliciraniji. I uza sve to ne ovisimo samo o sebi, već i o rezultatu utakmice Katar – Argentina koja se igra prije naše. Naravno, samo nas pobjeda Katara održava na životu – istaknuo je Horvat.

Igra Danske nam ne leži

U susretu s Argentinom činilo se kao da nema ni želje ni volje?

– Nije istina, bilo je i želje i volje. Primili smo samo 23 pogotka što bi u nekim normalnim uvjetima bilo dovoljno za bilo kakvu pobjedu. No, zakazao je napad. I to sto posto. I igrači su svjesni da su podbacili, svi odreda, pogotovo oni koji igraju na vanjskim pozicijama. Čak nije bilo ni individualne kvalitete – ističe Horvat.

Video - Što kaže Červar uoči Danske

 

Protiv Danske bit će teško bez obzira na to što su Danci već izborili prvo mjesto u skupini i što im rezultatski taj susret baš ništa ne znači. No, ima li mjesta optimizmu nakon što nismo uspjeli pobijediti Japan i Argentinu, puno lošije reprezentacije od Danske, svjetskog prvaka?

– Morat ćemo igrati kao da nam je to borba za goli život. Moramo igrati ratnički, gotovo na rubu incidenta, pa što ispadne. U svakom slučaju, moramo igrati puno bolje u napadu. Naša je prednost možda i to što imamo jako puno “rezerve” i daleko od toga da smo na ovom turniru pokazali što i koliko možemo – istaknuo je Horvat.

S Dancima smo na svjetskim prvenstvima igrali pet puta. U prve dvije utakmice smo pobijedili, u Portugalu 2003. (33:26) i Njemačkoj 2007. (28:26). Potom smo triput zaredom izgubili, u Švedskoj 2011. (29:34), Španjolskoj 2013. (24:30) i Kataru 2015. godine (24:28). Najbolniji poraz dogodio nam se 2013. u polufinalu. Dakle, Dansku na Svjetskom prvenstvu nismo pobijedili punih 14 godina.

– Trebamo što hitnije izbaciti iz glave sve negativne misli i posvetiti se samo Danskoj i misliti samo na to da nam je to odlučujuća utakmica. Nakon te utakmice ili ćemo ići doma ili ući u četvrtfinale. Trećeg nema – istaknuo je Horvat.

Prvo stres, pa blokada

Jeste li nakon utakmice razgovarali s Linom Červarom i kako komentirate njegovu odluku?

– Razgovaramo stalno. Nakon probdjevene noći govorio je samo o tome kako pobijediti Dansku. Ne mogu komentirati njegove izjave jer to u ovom trenutku ne bi bilo u redu – istaknuo je pomoćni trener hrvatske reprezentacije.

Hoće li opet biti promjena u sastavu?

– Trebamo vidjeti i pričekati kako se osjeća Karačić nakon zahtjevne utakmice, a u nju je ušao oporavljen nakon ozljede. Ako ponovno nešto nije u redu, bojim se da ćemo morati igrati bez njega – zaključio je Hrvoje Horvat.

Igrač Marino Marić spremno je stao pred novinare.

– Spreman sam za gaženje. Dobro, malo se šalim, pokušat ću objasniti što se dogodilo. Prvo, nitko od nas nije mogao ni zamisliti da ćemo na početku utakmice gubiti s 0:5 i da ćemo prvi pogodak postići tek u desetoj minuti, a u 13. minuta samo dva. Tada se uvukla među nas panika. Dogodila nam se blokada iz koje se nismo mogli izvući. Argentinska obrana imala je odgovore na sve naše ideje. Obrana je koliko-toliko bila dobra, ali je napad bio katastrofalan – istaknuo je Marić.

2021 IHF Handball World Championship - Main Round Group 2 - Argentina v Croatia
1/24

Igrači su tek u autobusu saznali da je izbornik Červar najavio otkaz...

– Nije moj posao da to komentiram. Zašto je Lino tako reagirao, zašto je to rekao odmah nakon utakmice a još nije sve gotovo, ne znam – rekao je Marić.

Možete li pobijediti Dansku?

– Pokušat ćemo. Znam da oni možda neće igrati u najjačem sastavu, no budemo li igrali kao protiv Argentine, tada će nas pobijediti i njihova C-postava. Bilo bi dobro da odmah na početku dobro igramo i povedemo, tada bi nam sve bilo puno lakše. A vjerujem i da je Katar bolji od Argentine i da će to i dokazati – zaključio je Marić.

Komentara 11

ZV
ZVONE
11:17 25.01.2021.

Sve pricamo o Dancima a zaboravili da je Argentina ispred nas kad pobijedi Katar. Neće Argentinci odigrat onako loše kao mi protiv njih.

LE
lector2corrector
11:43 25.01.2021.

14 godina čekanja... čekali su i Argentinu, pa dočekali. nažalost, mediji su ti koji ih već unaprijed kite medaljama i prije početka nekog natjecanja. Dopustite dečkima i da izgube

ZO
zoca
12:56 25.01.2021.

Argentina je za klasu bolja od Katra to ce veceras pokazati a mi cemo igrati opusteno i bar se sa dobrom igrom oprostiti i onda kuci i uciti moderni rukomet i pokusati opet za koju godinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije