Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPIS Mladi reprezentativac produžio ugovor s bijelima za 3,5 godine

Gabriću 600 tisuća eura

18.12.2008.
u 16:54

Scenarij je bio isti kao i dan prije kada je ugovor s Hajdukom potpisao Ante Miše. No, u četvrtak je na rasporedu bio Drago Gabrić, Hajdukov reprezentativni veznjak. Dakle, čelnici bijelih Mate Peroš i Fredi Fiorentini skrasili su se u uredu odvjetnika Hajduka Vinka Radovanija, a oko 14.30 sati došli su otac i sin Gabrić. Tata Tonči je umalo ušao na kriva vrata, u poslovnicu banke.

Tonči bi u banku
- Ne tamo Tonči, tamo ćete poslije potpisa - slatko smo se nasmijali zajedno s Dragom i Tončijem Gabrićem.

Pola sata kasnije sve je bilo gotovo.

- Zadovoljan sam, sada sam Hajdukov igrač još tri i pol godine, nadam se da ću pružiti još bolje partije i opravdati povjerenje koje mi je uprava, zajedno s navijačima, dala - bila je prva reakcija Drage Gabrića nakon produžetka ugovora koji mu je istjecao u lipnju slijedeće godine.

Nije tajna da je Gabrić imao nekoliko ponuda iz inozemstva, ali nakon dogovora s Hajdukom odlazak preko granice stavljen je sa strane.

Ponude iz inozemstva
- Za moj razvojni put je bolje da ostanem u Hajduku barem još dvije sezone. Igram opušteno, publika me podržava, i to je presudilo kada sam odlučivao oko ostanka - kazao je Gabrić.

Naravno, financije nismo mogli preskočiti. Gabrić je do sada igrao za tisuću eura mjesečno.

- O iznosima neću govoriti. Svašta se pričalo, kao da sam odbio ponudu, a potpisao sam za sličan iznos. Zadovoljan sam, dobio sam iznos koji zaslužujem. A na meni je sada da se uhvatim treninga, da na terenu budem pravi i da na kraju ove sezone Hajduk napokon osvoji titulu prvaka. Vjerujem da ću u drugom dijelu sezone igrati još bolje - kazao je Drago Gabrić.

Nije želio reći, ali saznalo se vrlo brzo da je Drago dobio ugovor u rangu Marina Tomasova, znači oko 170 tisuća eura po sezoni. A to znači da će Gabrić za 3,5 godine igranja u Hajduku dobiti oko 600 tisuća eura.

Tata Tonči nije puno govorio, smješkao se sa strane. Vidjelo se na njemu da mu je pao kamen sa srca. Teško mu je bilo gledati Drago, koji daje sve od sebe, a dobiva tisuću eura mjesečno.

- I otac je savjetovao da ostanem u Poljudu, da se ne mislim. Pa, znate što nama znači Hajduk - zaključio je Drago Gabrić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije