Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILI TALIJANI

Eriksenu ugradili uređaj koji mu može spasiti život, ali će mu okončati karijeru u Italiji

FILE PHOTO: FILE PHOTO: Euro 2020 - Group B - Denmark v Finland
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
24.07.2021.
u 00:00

"Eriksenu ne možemo dati zeleno svjetlo za igranje u Serie A. Da bi se opet vratio prvoligaškom talijanskom nogometu, potrebno je uklanjanje defibrilatora"

Je*o te, tek mi je 29, rekao je još šokirani danski nogometaš Christian Eriksen nakon što ga je liječnik oživio na terenu.

– Otprilike 30 sekundi kasnije otvorio je oči i mogao sam razgovarati s njim. Bio je to dirljiv trenutak. U takvim hitnim medicinskim intervencijama u svakodnevnom životu šansa za uspjeh je daleko manja – rekao je njemački liječnik i potvrdio da je to bila prva rečenica koju je rekao.

Christian Eriksen prevezen je u bolnicu, utakmica se nastavila istoga dana, a ubrzo se i sam nogometaš javio, a onda je stigla odluka - Christian treba defibrilator

 – Nakon različitih pretraga srca kojima je bio podvrgnut odlučeno je da bi Christian trebao nositi ugradbeni defibrilator. Taj uređaj je potreban nakon srčanog udara prouzročenog perturbacijama srčanog ritma – rekao je liječnik danske reprezentacije Morten Boesen.

Sada će mu upravo taj uređaj, koji mu može spasiti život, okončati karijeru u Italiji.

"Eriksenu ne možemo dati zeleno svjetlo za igranje u Serie A. Da bi se opet vratio prvoligaškom talijanskom nogometu, potrebno je uklanjanje defibrilatora te da nalazi nakon uklanjanja pokazuju kako je u potpunosti zdrav i spreman za najveće napore", izjavio je glavni liječnik Talijanskog nogometnog saveza Franco Braconaro.

Komentara 3

BR
Breoxs
08:47 24.07.2021.

Ne bojim se za Eriksena u smislu zdravlja i novca. Žao mi je da više neće igrati nogomet na vrhunskoj razini, ali to je cijena vrhunskog sporta. Ako ne može kao igrač, neka završi neki fakultet i bit će posla kao trener, manager ili u UEFA-i /FIFA-i! Može i jednu godinu pokušati u Hajduku, da ga Torcida vrati na pravi put. Toliko ljubavi neće nigdje dobiti.

PV
prcko.vita
06:25 24.07.2021.

Nema potrebe da se izlaže riziku. Lagano i polako neka čuva zdravlje. Mi bi se trebali zapitati koliko je naše hrvatsko zdravstvo važno svim građanima i kada zatrebaju i ovakvi uređaji.

AL
AlojzVjekoslav
05:51 24.07.2021.

U Italiji samo ? A svugdje ostalo kao može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije