Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gareth Southgate

Engleski izbornik: U polufinalu smo zbog momčadskog duha

Gareth Southgate
Reuters/Pixsell
04.07.2021.
u 10:47

"Naravno da je kvaliteta naše igre važna, ali vidio sam da puno reprezentacija ispada jer nemaju duh ovih dečkiju", istaknuo je engleski izbornik.

Engleski izbornik Gareth Southgate izjavio je u subotu, nakon što se njegova reprezentacija plasirala u polufinale Europskog prvenstva pobijedivši Ukrajinu 4-0, da je duh cijele skupine taj koji izdvaja njegovu momčad od ostalih.

Zahvaljujući dvama pogotcima Harryja Kanea te po jednom Harryja Maguirea i Jordana Hendersona, Engleska se prvi put nakon 25 godina našla u polufinalu, a Southgate je kao razlog njihovog napretka pozdravio kolektivni duh svoje momčadi.

"Izveli smo fantastičnu predstavu, ne samo igrači koji su započeli, već i igrači koji su kasnije ušli u igru", rekao je Southgate na konferenciji za novinare. "Također zapravo razmišljam o igračima koje sam izostavio iz ekipe, a koji nisu izašli na teren", dodao je.

"Oni su bili tako veliki dio onoga što radimo. Teško je održati grupu ove veličine uključenom, sretnom, osjećajući se cijenjenom. A opet, ti su dečki bili fenomenalni u načinu na koji su se žrtvovali za grupu. Zbog tog smo duha u polufinalu. Naravno da je kvaliteta naše igre važna, ali vidio sam da puno reprezentacija ispada jer nemaju duh ovih dečkiju", istaknuo je engleski izbornik.

Engleskoj sada slijedi polufinalna utakmica s Danskom u srijedu na Wembleyu.

>> Pogledajte emisiju s Ćirom Blaževićem

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije