Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKO NA BRAZIL

Elf se sprema za tučnjavu: Ma kakvi čarobnjaci, pa oni tuku kao nitko!

Germany's Miroslav Klose celebrates scoiring a goal against Ghana during their 2014 World Cup Group G soccer match at the Castelao arena in Fortaleza June 21, 2014.   REUTERS/Laszlo Balogh (BRAZIL  - Tags: SOCCER SPORT WORLD CUP)
Foto: REUTERS/Laszlo Balogh
08.07.2014.
u 11:00

Nijemci su pobijedili Brazilce sa 3:2 u prijateljskom ogledu u kolovozu 2011. godine. No posljednji sraz na SP-u dobili su Brazilci

Statistika Svjetskog prvenstva otkriva nekad nezamisliv, gotovo šokantan podatak: Scolarijev Brazil najgrublja je momčad na turniru sa čak 96 prekršaja u pet utakmica i čak 10 žutih kartona (isto toliko ima ih i Kostarika).

To više nisu umjetnici lopte, čarobnjaci, nego klasični ulični štemeri. Nitko ne tuče kao Scolarijevo društvo iz favele i nikoga suci tako ne štite...

– Brazilci igraju čvršće od bilo koje druge momčadi, što nije u njihovoj tradiciji. Nemam ništa protiv takvoga pristupa. Mi ćemo na to biti spremni, a nadam se da će biti spreman i sudac i pravodobno sankcionirati grubosti – kazao je njemački izbornik Joachim Löw.

Nadovezao se Bastian Schweinsteiger.

– Pobornik sam čvršćega nogometa, no neki Brazilci zaista znaju prijeći granicu. Moramo biti jako oprezni – dodao je vezist Bayerna.

Brazilci su dužnici Nijemcima još od 2002. godine kada su ih svladali u finalu SP-a u Yokohami. Još tada u sastavu Elfa bio je današnji reprezentativac, 36-godišnji Miroslav Klose, uz Ronalda najbolji strijelac svjetskih prvenstava sa 15 pogodaka. Preporuka za Löwa? Stavite Klosea u momčad jer kad god je Miro zabio za Elf (ukupno 70 u 135 nastupa), Njemačka nije izgubila utakmicu.

Nijemci i Brazilci posljednji put susreli su se u prijateljskoj utakmici u kolovozu 2011. godine u Stuttgartu. Elf je, s barem 6-7 igrača koji će istrčati i danas, tada slavio sa 3:2 pogocima Schweinsteigera, Götzea i Schürlea, dok su za Brazil (pod vodstvom Manua Menezesa) zabili Robinho i Neymar.

Kad smo već kod Joachima Löwa, ovo je njegov četvrti izbornički polufinale s Elfom, a samo je jednom, 2008. godine u Austriji i Švicarskoj, prošao u finale turnira. Nijemci već 24 godine čekaju svjetski naslov...

>> Jurčić: Brazil ima igru za Elf, više će im nedostajati Thiago Silva nego Neymar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije