Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOMBA S POLJUDA

Ekskluzivno za Večernji list: Danijel Subašić postaje novi igrač Hajduka!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
22.09.2021.
u 15:04

Već danas tijekom dana će bivši vatreni potpisati ugovor i biti na raspolaganju momčadi.

Prava bomba stigla je s Poljuda! Bivši hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić potpisao je za Hajduk, doznajemo iz dobro upućenih menadžerskih krugova.

Subašić bi trebao biti u Hajdukovom kadru do ljeta, a najveći razlog njegova dolaska je ozljeda ramena vratara Josipa Posavca. Što znači da će Subašić s napokon oporavljenim Lovrom Kalinićem konkurirati za "jedinicu" splitske momčadi pa dovesti trenera Jensa Gustafssona u slatke brige.

Ostaje vidjeti u kakvom je fizičkom stanju uskoro 37-godišnji Zadranin, koji je posljednju utakmicu karijere odigrao prošle godine za Monaco. Svakako, obzirom na iskustvo i status, bit će veliko pojačanje i velika pomoć mladima. Naravno, Prva HNL ovime dobiva dodatno na snazi i možda Subina odluka pomogne drugim vatrenima u godinama da karijeru završe kod kuće.

>>> Danijel Subašić obilježio je cijelu jednu eru vatrenih

 

Prošlog lipnja je nakon osam godina i 292 nastupa napustio Monaco, s kojim je osvojio titulu prvaka te se profilirao u vratara svjetske klase. U taj je klub stigao upravo iz Hajduka, čiji je dres odjenuo nakon zadarskog, voljenog kluba iz voljenog mu grada, gdje je započeo karijeru i gdje pomaže koliko može.

Upravo zato je po prvotnom završetku karijere zaigrao futsal za tamošnji MNK Varoš Zara Dental Centar. Ostao je u nogometu na sličan način, igra humanitarne utakmice, prati domaće prvenstvo, reprezentaciju i marljivo trenira, kao da je još uvijek aktivan. Odnosno, kao da je znao da će ponovno biti aktivan!

Sjajan potez bijelih, bez obzira na formu srebrnog iz Rusije, vratara kojeg je Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) postavio među 20 najboljih u desetljeću. Našao se na 16. poziciji.

Kad bi se radila pak lista najboljih po pitanju obrane jedanaesteraca, teško bi se našlo boljeg od njega, u što su se mogli uvjeriti Danci i Rusi prije svih...

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
15:47 22.09.2021.

Odličan potez ,bravo Suba!

Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:33 22.09.2021.

Nema nikakve bombe, logičan, realan i uobičajen transfer.

KD
Kibi Dabi
17:55 22.09.2021.

Svaka čast. Momčad je kompletirana. Još samo fali golman.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije