Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potez očajnika

Duje sa sve više afera i sve manje odličja

' 12.08.2008., Peking, Kina - Olimpijske igre 2008 . Duje Draganja nije se kvalificirao u polufinale 100 m slobodno. Kasnio je gotovo sekundu. Nakon utrke bio je vidno razocaran. Photo: Zeljko Lukunic
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
27.06.2012.
u 21:13

Propala je tako možda i posljednja ofenziva Albatrosa sa Zente

\"Mi imamo glavnog tajnika koji ima svog tajnika. Taj tajnik glavnog tajnika ima svoju tajnicu. A kad zovete HPS, nema nikoga da se javi na telefon.\" Tako je jednom prilikom Duje Draganja slikovito opisao svoje nezadovoljstvo radom Saveza i odnosom HPS-a prema njemu. Dapače, najavio je da će napisati knjigu o HPS-u.

Plivački \"enfant terrible\"

No, mogao bi i o sebi. Bila bi možda još zanimljivija... Ne želimo reći da Duje nema pravo kritički sagledavati rad Saveza. I ta svojevrsna pobuna - u našim učmalim prilikama - može biti i korisna. No, možda naš srebrni olimpijac malo ipak pretjeruje. Kao u ovoj situaciji kada u biti osporava Todorovićevih 22.50 na 50 metara slobodno. Pita zašto se čekalo 14 dana s priznanjem tog rezultata, ali to je prije svega problem Fine, a ne HPS-a.

- Nije propisano kad će se slati. Nitko Duji nije branio da dođe na Zlatni medvjed i postigne bolji rezultat - odgovara mu glavni tajnik HPS-a Tomislav Karlo.

I bez ovog posljednjeg slučaja, broj afera i sukoba u kojima je Duje (29) bio u glavnoj ulozi postaje obrnuto proporcionalan osvojenim medaljama u njegovoj iznimno uspješnoj karijeri. Najveće uspjehe je taj bivši student na Berkeleyu požnjeo 2004. (olimpijsko srebro u Ateni) i 2005. (svjetsko srebro u Montrealu). Nakon toga počinju problemi, a Albatros sa Zente postaje \"enfant terrible\" hrvatskog plivanja.

U kolovozu 2005. iznenada je najavio da prelazi u Katar i da će ubuduće plivati pod zastavom te zemlje. Ne znamo koliko je ta namjera bila ozbiljna, ali je Duje uspio uzdrmati HPS i HOO i dobiti neke nove sponzore. Nakon toga je u veljači 2006. objavio da ostaje u Hrvatskoj.

Na SP-u u Rimu 2009. odbio je plivati u opremi saveza, a i vratio se ranije od ostalih u reprezentaciji. Zaradio je suspenziju, ali je ipak nastupio na EP-u u Istanbulu (u 25-metarskom bazenu) i osvojio tri medalje. Na povratku u Zagreb odbio je pružiti ruku Gordanu Kožulju.

- Nisam ni vidio da mi pruža ruku - pravdao se poslije.

Salmoneloza ga oborila

U lipnju 2010. obolio je od salmoneloze i njegova je karijera krenula nizbrdo. Za kraj ove godine najavio je oproštaj. I zato je valjda toliko želio otići u London, pa makar glavom kroza zid.

a \"Tko je mjerio vrijeme u Kranji?\", zapitao se uz ostalo autor teksta o \"mogućoj korupciji u HPS-u\" u Swimmimgworldmagazine. Zamišljajući valjda da se u \"Kranji\", kako krivo navodi ime Kranja, vrijeme još mjeri štopericom. Naravno, na mitingu u Kranju vrijeme je mjereno najsuvremenijom tehnologijom (kao na EP-u i SP-u), koja ne dopušta nikakve malverzacije.

Ključne riječi

Komentara 5

MP
morski.pas
13:19 29.06.2012.

dakle, poštovani gospodine novinaru. prije nego se uputite u pisanje bilo kakvih članaka moj savjet bi vam bio da se raspitate o onome čemu pričate. i kad već pričate o nečemu onda iznesite cijelu priču,a ne ono što vama odgovara i što ide u korist vašem stavu prema cijelom događaju.

MP
morski.pas
13:20 29.06.2012.

nadalje, izjava da duji nitko nije branio da dođe na zlatni medvjed i postigne još bolji rezultat ne može biti gluplja nego što je. za vašu informaciju, udaljenost od nekoliko tisuća kilometara između rh i sad-a je itekako presudna. a zamislite sad još ovo. Duje je otišao u sad na pripreme. alo ej, pripreme! vidi se da niste upućeni što ta riječ uopće znači u sportu, kamoli u plivanju.

MP
morski.pas
13:20 29.06.2012.

žalosno je da samo znate izvući iz priče nekakve činjenice koje možete okrenut protiv duje. isto tako po načinu vaših komentara ispada da omalovažavate njegove uspjehe. kao da je to nešto što svako može postići. ili zaboravljate da je momak u kratkom periodu nakon operacije ramena postavio svjetski rekord? jer hvala Bogu to je takva sitnica i ja ne znam zašto bi se neko osjećao posebnim što mu je to pošlo za rukom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije