Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Dragić:

Dončić u sobi gleda crtiće, a na parketu dominira

14.09.2017.
u 11:07

Iskusni Gogi Luku je uzeo pod svoje i pustio ga da se razmaše.

Četvrtfinalne utakmice bilo kojeg velikog natjecanja imaju veliku draž pa je tako i na ovom Eurobasketu. Uvijek su to vrlo kompetitivni nastupi jer to su dvoboji nakon kojih ili idete kući ili u zonu medalja.

Čak je i utakmica između favorita Španjolske i Njemačke bila jako zanimljiva jer su se Nijemci najavili kao reprezentacija koja se uspinje.

No ljepoticu turnira odigrale su Slovenija i Letonija. Naši sjeverni susjedi slavili su svoj drugi ulazak u polufinale Eurobasketa nakon velike bitke s konačnim ishodom 103:97.

– Bila je to košarka kakva se igrala nekad. Igrala se i tada obrana, ali se puno bolje pogađalo. Ja sam mislio da mi Letoniju ne možemo dobiti ako je ne svedemo na 80 koševa, a na koncu smo primili 97 i pobijedili – kazao je Peter Vilfan, veliki španer iz 80-ih.

Nekada vrstan košarkaš, danas je komentator slovenskog Pop TV-a i prenosi utakmice Eurobasketa.

– S obzirom na to da sam zastupnik u slovenskom parlamentu, počeli su mi prigovarati da sam u sukobu interesa pa sam se povukao. No, kako je ovo privatna televizija, tih prigovora sada nema.

Nema Pero prigovora ni na igru svoje košarkaške reprezentacije predvođene Goranom Dragićem i Lukom Dončićem.

– Kao momčad imamo muda, a najveća su ona Dragićeva pa Dončićeva. Premda mu je samo 18, Luka se ne boji nikoga, preuzima odgovornost i igra kao da mu je 25. On kao da je neki reinkarnacijski spoj Dražena, Kićanovića i Delibašića.

Dragić uzeo Luku pod svoje

Za razliku od dvojice vođa hrvatske vrste, Bogdanovića i Šarića, slovenska dvojica savršeno se upotpunjavaju. Štoviše, čak su i cimeri, i to po želji 13 godina starijeg kapetana.

– Jedna je od ključnih stvari u našoj reprezentaciji što je Goran malog Luku uzeo pod svoje. Štoviše, uzeo ga je za cimera. Oni sve rade zajedno i Gogi je Luki potpuno otvorio put da ide do kraja svojih mogućnosti. Tu nema ljubomore – objašnjava Vilfan.

Nakon 10-godišnje odanosti reprezentaciji Dragić igra svoje posljednje veliko natjecanje i želi osvojiti medalju, a to može samo ako ima uz sebe još pokojeg vrsnog igrača pa ističe:

– Luka je tako mlad, ali staložen i smiren. Na parketu djeluje nevjerojatno zrelo, a u sobi još gleda crtiće i serije poput “Prijatelja”.

U Istanbulu je i tata Dončić. Saša je stručni analitičar utakmica pa nas zanima kako govori o sinu kada ne odigra briljantno kao protiv Letonaca (27 koševa, 9 skokova).

– Kao i o svakom drugom igraču. Imam osjećaj da sam prema njemu čak i kritičniji nego prema drugima.

Tonček je sjajno pojačanje

Takav je i tata Šarić, ni on ne štedi svoga sina kada ga se upita za komentar. I on bi volio da u ovom trenucima može reći što i tata Dončić:

– Kvaliteta naše reprezentacije jest to što su uloge jasno podijeljene. Moj sin dobio je jaču ulogu i veće ovlasti no što ih ima u Realu i to će mu iduće sezone jako puno pomoći.

A to se dogodilo zahvaljujući tihom čovjeku, srpskom stručnjaku na slovenskoj klupi Igoru Kokoškovu (45) kojeg i Vilfan hvali:

– Našao je način kako uskladiti Dragića, Dončića i Randolpha. On je smiren trener koji ne viče, koji na minuti odmora ne ide odmah u glavu igrača. Na parketu im daje igračku slobodu, ali propovijeda kolektivnu igru.

To zadovoljstvo stajalo je Slovence 60 tisuća eura jer ga plaćaju samo za ljetni angažman. Kokoškov je inače pomoćnik u NBA momčadi Utah Jazz zbog čega neće moći ostati slovenski izbornik jer ih ne može voditi kroz kvalifikacije za SP.

U prvom polufinalu danas od 20.30 sati igraju Španjolska i Slovenija. U drugom polufinalu 15. rujna od 20.30 sati igraju Rusija i Srbija.

 

Komentara 14

Avatar nimfalfa10
nimfalfa10
11:20 14.09.2017.

Recept za uspeh slovenačke reprezentacije su-Srbi! Samo dovedi Srbina u svoj tim i uspeh je tu.Doveli su srpskog selektora,dva najbolja igrača Dončić i Dragić su im Srbi.Tu su Slovenci koji su učili od Srba-Blažič,Murić...i uspeh je tu!!! A Srbija i sa C postavom pravi uspehe.

DR
draguljče
13:46 14.09.2017.

a, ko je četvrti polufinalista?!

DU
Deleted user
16:49 14.09.2017.

cetvrti pol. smrdija ili ???? aj odjebite s nasih portala navucete nam virus na pc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije