Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Dinamov trener

Jurčević: Naši su ciljevi jasni, želimo osvojiti prvenstvo i Kup

Nikola Jurčević
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/10
13.03.2018.
u 14:02

Jurčević je prošlih 13 godina bio asistent Slavenu Biliću, a sada se ponovo uputio u samostalne trenerske vode

Nikola Jurčević ponovno je na Dinamovoj klupi. Nekadašnji hrvatski reprezentativac danas je službeno predstavljen kao novi trener zagrebačke momčadi.

– Zahvaljujem klubu na povjerenju i bivšem treneru koji je napravio dobar posao. Stigao sam da ispunim ciljeve Dinama, pun sam elana i želje da to napravim. Godinama sam bio u Bilićevu timu, bio sam važan dio tog tima, ali Slavenova je bila zadnja. Sada kompletnu odgovornost preuzimam ja, a momčad koju ovdje pronalazim vrlo je kvalitetna. Vjerujem da ćemo složiti snažan stožer – rekao je Nikola Jurčević.

Jurčević je prošlih 13 godina bio asistent Slavenu Biliću, a sada se ponovo uputio u samostalne trenerske vode. Novi šef Dinamovog stručnog stožera  dugo je skupljao iskustvo u reprezentaciji, moskovskom Lokomotivu, Bešiktašu, West Hamu...

– Čuo sam se sa Slavenom, reagirao je fantastično i s puno razumijevanja. Rekao mi je da prihvatim izazov i rekao bih da je sretan zbog mene. Naš je odnos iznimno kvalitetan. Sada nam se putevi razilaze, meni je sad u glavi samo Dinamo, za čije ambicije želim napraviti sve. Ovime se vraćam na scenu kao prvi trener – rekao je Jurčević.

"Uprava Dinama dogovorila se s Nikolom Jurčevićem koji će preuzeti funkciju glavnog trenera prve momčadi".

– Treba psihološki podići igrače. Oni nisu zaboravili igrati. Okrećemo se ciljevima, osvajanju prvenstva i Kupa, a u ljetnim mjesecima vidjet ćemo koje ćemo pozicije pojačati. Sustav igre nije presudan, presudna je reakcija igrača. Problem imamo s gledateljima i ja ih sve pozivam da se vrate na Maksimir – rekao je Jurčević i dodao:

– Iako sam godinama bio vani, nisam izgubio vezu s Hrvatskom, pratio sam hrvatski nogomet. Nisam pao s Marsa i svjestan sam razlika u odnosu na ono što sam dosad radio s ovime. Moja intimna želja bila je da samostalno radim, ali moram reći da je moja suradnja sa Slavenom, o kojem mogu reći samo najbolje, bila izvrsna. Posao samostalnog trenera ono je što sam želio – istaknuo je novi šef stručnog stožera plavih.

Klubu su potrebni navijači, a to zna i novi Dinamov trener...

– Želim dobro popunjen Maksimir, da navijači bodre momčad jer s njima smo sigurno mnogo jači. Ostale stvari koje se tiču sukoba, to ne mogu komentirati jer mi je cilj baviti se isključivo trenerskim poslom. S onim što nije u mojoj domeni ne mogu se baviti – rekao je Jurčević.

Nikola Jurčević
1/15

Jurčević je objasnio kakav Dinamo želi.

– Želim atraktivan, brz i efikasan Dinamo, no za to treba vremena. Mi se okrećemo prvoj utakmici. Naravno da ću igračima predstaviti način na koji želim da igramo, no ulaženje u neke dubine sad… Bit ću potpuno iskren i tako i komunicirati s igračima. Imamo mlade igrače koji su zanimljivi stranom tržištu, no naglasit ću da mene samo zanima da ono što se o njima priča pokazuju na terenu. Nema garancije da će netko biti u prvom sastavu, a netko na klupi. Osnovno je stvoriti momčadski duh pa da svi igraju za momčad neovisno o minutaži. Želim maksimum od svih i da to što se o njima priča opravdaju na terenu – podvukao je novi Dinamov trener i dodao:

– Znam da je letvica visoko, znam da su zahtjevi, uz pobjeđivanje, i lijepa igra i afirmacija mladih igrača. Sve ću pokušati da to i ostvarim. Znam da je klub ambiciozan i zahtjevan, vidjet ćemo u ljetnom razdoblju što smo ostvarili. Očekujem da izgledamo bolje u odnosu na ove utakmice koje su se izgubile, premda je tu bilo nesretnih okolnosti i moglo je i to drukčije završiti – naglasio je Nikola Jurčević.

Trenersku karijeru počeo je još 2002. godine, a u HNL-u je vodio Zagreb, Dinamo i Slaven. Jurčević je potpisao ugovor do 30. lipnja 2019. godine, a mjesečno bi trebao zarađivati od 25 do 30 tisuća eura. 

Nikola Jurčević
1/10

– Od 1. siječnja predsjednik sam Uprave Dinama, drukčije smo formirali Upravu i rad u klubu, ali to danas nije tema već inauguracija novog trenera naše prve momčadi. Prvo bih zahvalio gospodinu Mariju Cvitanoviću na predanom radu i ostvarenim rezultatima, ali zahvatila nas je rezultatska kriza, tri poraza u četiri kola i mi smo kao odgovorna Uprava morali napraviti neke promjene – rekao je Dinamov predsjednik Igor Kodžoman i dodao:

– Cvitanović je kao vojnik i dijete Dinama prepoznao taj trenutak i dao ostavku. Vrlo jednostavno i vrlo brzo smo se usuglasili s gospodinom Jurčevićem da on preuzme taj posao, vama je dobro poznat i kao igrač i kao trener. Stojimo iza toga da je on sigurno najbolji izbor. Ugovor smo potpisali do 30. lipnja 2019. godine. Ambicije kluba su i dalje velike, a to je dvostruka kruna ove godine – rekao je Dinamov predsjednik Igor Kodžoman.

Nikola Jurčević
1/7

 

Komentara 13

Avatar titanov sin 2
titanov sin 2
14:27 13.03.2018.

Junačina Dasović ne dozvoljava komentare na njegovom pamfletu. Dasoviću, to je demokracija na crveni način, jadno.

LU
lukivoda
13:10 13.03.2018.

di je drug Dasović,di je nestao on,zakaj se sakrio,taj pljuvački šampion?

SA
SamoDinamo1
13:36 13.03.2018.

Dinamo je najjaci! Dinamo sampion

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije