Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junak godine!

Propušta derbi protiv PSV-a, jer "ide spasiti nečiji život"

Lennart Thy
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
13.03.2018.
u 08:37

Prije nekoliko tjedana Lennart Thy je dobio vijest kako njegov DNK potpuno odgovara genima pacijenta koji se bori za život

Nizozemski Venlo ponosan je na svoga 26-godišnjeg napadača Lennart Thy, jer "ide spasiti nečiji život". "Naš napadač neće biti u momčadi protiv PSV-a, a razlog je izvanredan", piše u poruci nizozemski klub.

Njemački nogometaš je prije sedam godina, dok je igrao za Werder iz Bremena, prihvatio inicijativu i pohranio svoj DNK. Igrači su se tada odazvali pozivu kako bi jednog dana mogli pomoći osobama oboljelim od leukemije. 

Prije nekoliko tjedana Lennart Thy je dobio vijest kako njegov DNK potpuno odgovara genima pacijenta koji se bori za život. Nijemac je bez razmišljanja prihvatio poziv te će ga trener Maurice Steijn izostaviti s popisa igrača za utakmicu 28. kola nizozemske lige protiv PSV-a.

- Ovako nešto nikada nisam doživio. Prvo sam bio u šoku, jer sam pomislio da nešto nije u redu s Lennartom. Onda mi je objasnio da bi mogao spasiti ljudski život. Neće biti u igračkom kadru neko vrijeme, iako nismo osigurali ostanak u ligi. Lennart je jedan od naših najboljih igrača, ali ovo je puno važnije od nogometa - istaknuo je trener Maurice Steijn.

Lennart Thy je u Venlu na posudbi iz Werdera, a igrao je za njemačku reprezentaciju u mlađim uzrastima. Suigrači i trener ponosni su na njega.

- Vrlo je društven i ovo upravo pokazuje kakva je osoba, ne zanima ga samo nogomet. Nadam se da će doista pomoći i spasiti život. Jako sam ponosan - prisnažio je trener Maurice Steijn.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije