Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRAN I SPREMAN

Del Bosque maestralno odgovorio kritičarima njegova sustava igre

'Spanish head coach Vicente del Bosque gives a press conference on September 26, 2012 at the end of the 10th UEFA Conference for European National Team Coaches in Warsaw.                AFP PHOTO / JA
'JANEK SKARZYNSKI'
09.06.2014.
u 19:00

- Nismo talibani da bi se striktno pridržavali jednog sustava igre - rekao je Del Bosque.

Španjolski izbornik Vicente del Bosque istaknuo je da njegova reprezentacija neće robovati isključivo jednoj formaciji već će ih koristiti nekoliko, prvenstveno ovisno o postavljanju protivnika na terenu.

- Nismo talibani da bi se striktno pridržavali jednog sustava igr!. Posjet lopte bez dubine nema nikakvog smisla i zato dajemo sve od sebe kako bi uz jak pritisak ponovo došli do posjeda lopte i zatim momčadski brzo napali protivnika - pojasnio je izbornik aktualnih prvaka svijeta.

Morao se pravdati jer su uslijedile brojne kritike na račun španjolske igre, ponajviše da previše podsjećaju na Barcelonu i njenu "tiki-taku" te da to više nije način igre koji može proći.

No Del Bosque je i više nego iskusan, tako da će zasigurno prirediti neke novitete na ovom prvenstvu, baš kao što je na prethodnom Euru hrabro zaigrao bez napadača i osvojio titulu prvaka svladavši u finalu Italiju s uvjerljivih 4:0. Zato mu ne smeta ni ukoliko se protivnici postave prilično defenzivno.

- Više nam odgovara ako možemo igrati strpljivo i tražiti prostor na terenu - kazao je veliki i proslavljeni nogometni strateg.

Španjolsku reprezentaciju u prvom susretu čeka najteži protivnik u skupini - Nizozemska. Potom slijede Čile i Australija. Za očekivati je da će proći dalje, a prvi susret bi mogao ponuditi odgovor s koje pozicije, prve ili druge. Vjerojatno će i kalkulirati, ako će biti u prilici, tako da izbjegnu Brazil s kojim bi se mogli susresti već u osmini finala.

>> Sprema li se kraj zlatne generacije i tika-take?

Komentara 1

KA
kajinx
20:35 09.06.2014.

Sada će svi Talibani skočiti na njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije