Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAKE DUGINIH BOJA

Danska izlazi iz FIFA-e? Evo zbog čega o tome razmišljaju

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group D - Denmark v Tunisia
Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS
1/4
23.11.2022.
u 22:59

- Sada gledamo koje su nam pravne mogućnosti i koordiniramo razgovore, ali u ovom trenutku nije moguće ići na Sportski arbitražni sud. To je u ovom trenutku nemoguće i mislim da su to samo priče... - rekao je Jakub Jensen.

Danski nogometni savez zaprijetio je napuštanjem FIFA-e zbog zabrane kapetanima da nose dugine boje u znak podrške LGBT zajednici tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru.

>> VIDEO: Novinari i urednici Večernjeg lista iz studija u specijalnoj emisiji

Kako prenose engleski mediji, prvi operativac danske nogometne reprezentacije Jakub Jensen rekao je da je u pregovorima s reprezentacijama koje sudjeluju na Svjetskom prvenstvu, poput Engleske i Walesa, te da zajedno razmatraju pokretanje sudskog postupka protiv FIFA-e.

- Sada gledamo koje su nam pravne mogućnosti i koordiniramo razgovore, ali u ovom trenutku nije moguće ići na Sportski arbitražni sud. To je u ovom trenutku nemoguće i mislim da su to samo priče... Ako to želite učiniti, onda se morate žaliti unutar FIFA-inog sustava, tako da tamo idete žalbenim tijelima, a tek onda CAS-u - rekao je.

Hoće li Danska napustiti FIFA-u?

- Pretpostavljam da bi bilo izazova da Danska sama ode, ali da vidimo možemo li voditi dijalog o tim stvarima. Morat ću razmisliti o tome kako vratiti vjeru u FIFA-u. Moramo procijeniti što se dogodilo i zatim napravite strategiju – zajedno s nordijskim kolegama - dodao je Jensen.

Komentara 5

FE
federicofernandez
23:26 23.11.2022.

Nek odu sto prije jer mjesta politici u sportu nebi trebalo biti a oni hoce na silu sprovesti lgbti politiku.

Avatar KalebJosua
KalebJosua
23:18 23.11.2022.

Izađite!

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
00:13 24.11.2022.

Još uvijek je nešto trulo u državi Danskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije