Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo pobijedio Cibaliju

Cvitanović: Ne znam koji će nas igrači napustiti u zimskom roku

Dinamo - Cibalia
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
16.12.2017.
u 19:00

Brzinski sam pogledao statistiku, imali smo preko 20 šuteva po golu, a vratar Cibalije je zaslužio čistu desetku - rekao je Mario Cvitanović

Dinamo je uspješno zaključio jesenski dio sezone. U 20. kolu Prve HNL plavi su u Maksimiru pobijedili Cibaliju s 1:0. Nogometaši Marija Cvitanovića su dominirali, pokušavali probiti vinkovački blok, a to je na koncu uspjelo samo Angelu Henriquezu. Cibalia se grčevito branila, a onda "popustila" u 79. minuti...

- Sretan sam i zadovoljan što smo godinu zaključili pobjedom, mislim da smo bili izrazito dominantni, pa bi bilo nepravedno da nismo pobijedili. Ovo je nagrada za sve koji su sudjelovali u našem jesenskom Dinamu, hvala svima koji su bili uz nas i koji će to biti u budućnosti. Brzinski sam pogledao statistiku, imali smo preko 20 šuteva po golu, a vratar Cibalije je zaslužio čistu desetku - rekao je Mario Cvitanović, pa dodao:

Dinamo - Cibalia
1/11

- Kontrolirali smo utakmicu, šteta što nismo ranim pogotkom otvorili dvoboj. To je gostima dalo krila, ali smo ih dugo lomili, pa na kraju i slomili. Dečki su pokazali stav, karakter, odlučnost i želju, pa zato im veliko hvala. Odradili su jesen kako su trebali, na kraju ih čeka zasluženo odmor, a nas čeka posao.

Dinamo je i po prohladnom vremenu, pred malo gledatelja bio vrlo motiviran...

- E, to njima ide na čast. Znalo se u prošlosti događati kada je bodovna prednost opipljiva da igrači prikoče, ali karakter, odlučnost i razgovori u pripremi utakmice rezultirali su ovakvim angažmanom njih samih. Na sastancima sam govorio da utakmica protiv Cibalije vrijedi kao ona protiv Rijeke i Hajduka. Nama su bodovi neophodni da ostvarimo željeni cilj. Drago mi je bilo vidjeti njihovu emociju i želju za pobjedu, to igračima služi na čast.

Tko je od igrača danas odigrao posljednju utakmicu za Dinamo?

- To bih ostavio za idući tjedan, nemam odgovor na to pitanje. Nismo o tome razgovarali. Ja osobno nisam, niti s igračima niti s upravom. Zanimala me samo Cibalia. Tu temu ćemo otvarati ovisno o željama i potencijalnim ponudama, ali služi nam na čast kako nismo ništa o tome pričali, već samo čekali ovu utakmicu. Igrači sada idu na odmor, a mi idemo raditi i analizirati. Kako ovu, tako i sljedeću sezonu, pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Volio bih da čitavu igračku križaljku riješimo prije prvog dana priprema, pa da imamo jasnu sliku. To je puno bolje, nego dovoditi igrače tijekom priprema. Ali, mi te teme još nismo otvarali.

Kada ste ove jeseni bili najsretniji, kada najtužniji?

- Sretan sam nakon svakog dobro odrađenog treninga, nakon svake dobre utakmice i pobjede. To je fantastičan osjećaj, pa za to i radimo. Ne skrivam, ja volim pobjeđivati, želim da tako razmišlja i moja momčad. Najtužniji? U sportskom segmentu kada ne pobijedite ili ispadanje iz Europe. A iz privatnog života stvari ne želim spominjati, one su jasne.

Odradili ste cijelu jesen bez poraza...

- Nisam gledao niti bodovni učinak, niti statistiku, zanimao me samo rad i napredak igrača u svakom segmentu. Kako u fizičkom, tako i tehničkom pogledu. Nisam razmišljao na takav način, niti ekipa nije gledala na to. I kada smo gubili znali smo dizati, u svakom trenutku smo dali sve od sebe. To je bitno, to nas je dovelo na vrh ljestvice.

Cibalijin trener zadovoljan je igrom momčadi.

- Na kraju se broji samo rezultat, ali mi smo danas odradili sve što smo se dogovorili. Uspjeli smo dovest Dinamo u nervozu, no primili smo taj nespretan gol iako je naš vratar cijelu utakmicu bio jako dobar. Znali smo da Dinamo voli igrati, to su modri danas i pokazali. Mi smo igrali u svojim okvirima, ali ostaje žal za tim golom. Ne mogu znati s klupe je l' bio tu prekršaj na vrataru, treba vidjeti snimku. Dinamo je bio bolji i dominantniji, pa je zasluženo pobijedio" rekao je Mladen Bartolović, pa nastavio:

- Od mog dolaska u travnju mi smo jako puno napravili. Ne uzdižem ja sebe, ali imali smo velike probleme. Znate da nam je tijekom ljeta otišao 21 igrač, nismo niti prošli pripreme, skupljali smo se u hodu. Ovaj naš rezultat na kraju jeseni je dobar, naravno da je mogao biti bolji, ali ne smijemo biti nezadovoljni. Ako se sada pojačamo, prođemo prave pripreme, onda ćemo na proljeće biti puno bolji.

Kakvo je financijsko stanje u Cibaliji?

- Ja se ne volim osvrtati na to, kod nas nije puno bolja situacija nego u Istri. Sada imamo 20 dana mira, sve je na klubu, a moja želja je da se stabiliziramo u svim segmentima, a nadam se da ćemo uspjeti. Nažalost, to je tako - završio je Bartolović.

Dinamo - Cibalia
1/6

Komentara 1

CO
cos2312
10:20 17.12.2017.

Vase pobjede od jedan nula biti ce katastrofa u evropi kada niste u mogucnosti u prvom poluvremenu dokazati moc i efikasnost asvi su iz donjeg djela .Promjenite zahtjeve i postavite strogocu to su najplaceniji u Hrvatskoj.Ostro Citanovicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije