Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izazvali nerede

Srpska liječnica ponizila huligane koji su pritvoreni u zloglasnom zatvoru

Partizan - Crvena zvezda
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
16.12.2017.
u 11:34

- Nismo znali što se sprema, angažirao nas je čovjek iz Beograda i rekao nam da trebamo čuvati jednu osobu na tribinama, navodno je izjavio jedan huligan na ispitivanju.

Petorici hrvatskih državljana osumnjičenih za izazivanje nereda na utakmici Partizana i Crvene zvezde sudac Višeg suda u Beogradu kasno sinoć odredio je 30 dana pritvora zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i uznemirenosti javnosti. Prema pisanju tamošnjih medija prijeti im kazna od 12 godina zatvora.

Tereti ih se za nasilničko ponašanje na sportskom događaju, a pritvor je zatražen i za šestog osumnjičenog, no on se nalazi u bolnici zbog nagnječenja mozga. 

Branili su se šutnjom, a prema pisanju Blica kod jednog od njih pronađena je i veća količina narkotika. Kurir je pak prenio izjavu jednog huligana s ispitivanja.

Partizan - Crvena zvezda
1/12

- Nismo znali što se sprema, angažirao nas je čovjek iz Beograda i rekao nam da trebamo čuvati jednu osobu na tribinama.

Blic dodaje i kako su huligani zahtijevali da se dovede odvjetnica Mia Tovarić, inače supruga jednog od uhićenih, Damira Tovarića.

A iako su se isprva svi držali iste priče u međuvremenu su omekšali i počeli s navodima kako ne smiju otkriti tko ih je pozvao jer se 'boje za vlastiti život'. Kako list navodi, kaos na stadionu bio je pokušaj preuzimanja južne tribine, a s tim i vraćanje te preuzimanje unosnih poslova s drogom.

Alo piše da su hrvatski plaćenici prije derbija imali sastanak s gazdama u poznatom beogradskom restoranu u Topčideru, "od kojih su dobili majice s kapuljačama i po 10.000 eura", a sastanku su prisustvovali i "pripadnici obavještajnih službi Hrvatske i Crne Gore".

Tovarićeva supruga demantirala je te navode.

– Na žalost čitam sve što se piše u medijima i pomalo mi je muka od toga. Damir je s dečkima otišao na provod u Beograd, a na utakmicu su odlučili otići sasvim slučajno, kako bi doživjeli nešto ludo kad su već tamo, primjerice kao što bi otišli na utakmicu između Barcelone i Real Madrida da su bili u Španjolskoj. Uostalom svi su oni iz dobrostojećih obitelji, tako da nema nikakve logike da bi to išli raditi za tolike pare. Još bih možda i povjerovala da je riječ o sto tisuća eura, ali za deset stavljati glavu u torbu, nema šanse – rekla nam je Mia Tovarović.

Partizan - Crvena zvezda
1/17

Alo još piše i da su Ante Firić (26), Hrvoje Baković (31), Stjepan Mihovilović (30), Ivan Mišković (18), Jakov Podrug (23) i Damir Tovarović u Srbiju ušli s dva automobila, i da su se smjestili u hotelu Zira u Beogradu, gdje im je bio prvi centar okupljanja.

Na posljetku su prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu kojeg još zovu Centralni zatvor ili CZ. Riječ je o zatvoru poluotvorenog tipa otvorenom 1953., površine oko 60 tisuća metara četvornih. U njemu se stalno nalazi do tisuću pritvorenih i osuđenih osoba, a prema svjedočenjima boravak u njemu nije nimalo lagodan.

Srbijanski mediji prenose i objavu jedne liječnice zgrožene incidentima na derbiju, a za koju pišu kako je jedna od najjačih poruka nakon svega što se dogodilo.

- Zanijemim svaki put kada vidim ovakvo nešto! Svakog dana se trudim izliječiti bolesne ljude i djecu koja se bore da prežive, a onda vidim ovo, huligane koji se igraju svojim životima kao da su bezvrijedni. Zapitajte se koliko bi bolesne djece dalo SVE za vaše zdravlje koje trošite iz obijesti - napisala je Danica Grujičić, načelnica Odjela neurokirurgije u Kliničkom centru Srbije.  

Komentara 98

DU
Deleted user
11:58 16.12.2017.

Kada hrvatska policija ne može riješiti probleme s huliganima i posebice Torcidom, premda niti BBB i Armada ne zaostaju puno, nadajmo se da će ih srbi "naučiti" pameti i odrati zatvorsku kaznu.

BE
blaz.elrat
12:20 16.12.2017.

Neka ih sve zatvore i da budu tako što dulje.

AB
Abendblatt
13:40 16.12.2017.

Evo Hrvatskoj , primjer iz Srbije, do 12 (dvanaest) godina zatvora za nerede na sportskim natjecanjima, sad ce naravno opet biti prva Torcida i Split koji takve izgrednike podrzavaju i sudci pustaju ne kaznjeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije