Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRUŠEN REKORD

Ronaldo ovim pogotkom ispisao povijest - sad je i službeno najbolji!

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
17.10.2015.
u 17:44

Zabio je u dresu madridskog Reala svoj 324. pogodak i time prestigao na "vječnoj listi" legendarnog Raula, koji ih ima 323.

Cristiano Ronaldo će do kraja života pamtiti osmo kolo ovosezonskog španjolskog prvenstva i današnji 17. listopada jer pogotkom za 2:0 protiv Levantea ušao je u povijest kao najefikasniji "kralj" svih vremena!

Zabio je u dresu madridskog Reala svoj 324. pogodak i time prestigao na "vječnoj listi" legendarnog Raula, koji ih ima 323. Naravno, Portugalcu je trebalo i mnogo manje utakmice da dođe do ovog uspjeha, samo 310 utakmica. Španjolac ih je pak trebao 741.

Ujedno, ovaj pogodak znači da se nastavlja Ronaldov trend, po utakmici zabija više od jednog pogotka (1.05) i kao takav se može slobodno smatrati jednim od najvećih u povijesti. Najefikasniji u povijesti Reala svakako jest, kao što je i najefikasniji u Ligi prvaka (82).

No da bi bio i najefikasniji u španjolskom prvenstvu ipak mora dostići Lionela Messija, koji ima 289 pogodaka. Ronaldo je na 230 (ispred su i Hugo Sanchez s 234 i Telmo Zarra s 251). U prilog Portugalcu ide to što je pet sezona kraće u Španjolskoj, a prema statistikama zabija 1.11 pogodaka po utakmici, a Messi je na 0.9.

A što se same utakmice tiče, Real Madrid pobijedio je 3:0, prvi je zabio u 27. minuti Marcelo, zatim u 30. minuti Ronaldo i konačni rezultat postavlja Jese u 82. minuti. Mateo Kovačić igrao je do 77. minute, kad ga je zamijenio Marco Llorente.

>> Ronaldo srušio Malmö i postao najbolji strijelac Reala u povijesti!

Komentara 1

ZW
zweistein
07:35 18.10.2015.

u isto vrijeme ovo je NAJNEUSPJEŠNIJI real u povijesti u SEDAM kikijevih godina samo jedan naslov prvaka španjolske to vam je kao da dinamo u hrvatskoj u sedam godina bude jednom prvak, ili bayern u njemačkoj, olympiakos u grčkoj, celtic u škotskoj,...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije