Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA KOMENTIRA

Ćiro za VL oštro po napadaču Dinama: Drmiću, to bi bilo zadnje što si rekao kod mene

Miroslav Ćiro Blažević dobio je ključeve i povelju grada Travnika
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
08.10.2022.
u 07:00

– Sine moj, kod mene bi mu to bila prva i zadnja izjava i "halali Huso mater", idi majstore i više mi se ne vraćaj – kaže Ćiro, koji ipak drži da je Drmić dobar igrač.

Dinamova sezona dosad je bila izuzetno uspješna, što drugo reći o momčadi koja je izborila skupinu Lige prvaka i koja ruši bodovne rekorde u domaćem prvenstvu. S tim odličnim rezultatima rastu i ambicije pa i očekivanja navijača pa, kad uslijedi poraz od Salzburga, slijedi razočaranje, odjednom ništa više ne valja, ne valja ni trener ni njegova taktika kojom je dosad ostvario spomenute rezultate.

O Čačiću govore rezultati

– U Salzburgu Dinamo nije bio na svojoj uobičajenoj razini, ipak je odigrao slabiju utakmicu nego što je to dosad bio slučaj. I zbog toga sam optimist za nastavak u Ligi prvaka i pogotovu za uzvratnu utakmicu sa Salzburgom – rekao nam je legendarni trener i izbornik Miroslav Ćiro Blažević.

Iako Ćiro ima ozbiljnih zdravstvenih problema i često mora u bolnicu, glas mu je isti kao i prije više od 30 godina kad smo prvi put razgovarali. I um mu je bistar, prati nogomet, prati Dinamo i vidio je da je dosta kritika javnosti dobio Ante Čačić, kojem se zamjera previše defenzivno izdanje plavih u Salzburgu, kažu da se moglo više da su plavi zaigrali otvorenije, da su ranije napali domaćine, a ne tek u posljednjih desetak minuta.

– Ne mogu si ja dopustiti da kritiziram trenera koji je toliko uspješan, a uspjeh mu se sigurno ne može oduzeti. Trenera čine rezultati i rezultati o njemu sude, stoga je dovoljno pogledati Čačićeve rezultate – kaže Ćiro, koji je znao kritizirati Čačića, primjerice oštar je bio kad je Čačić iz igre izvukao Oršića na utakmici s Milanom:

– Ma nek' se nose u onu stvar on i njegov tranzistor, ide mijenjati Oršića, pa čemu? – izjavio je tada trener svih trenera, koji je sada puno suzdržaniji.

No nije bio suzdržan kad smo mu spomenuli Josipa Drmića. Naime, napadač Dinama nakon susreta u Salzburgu dao je pomalo "opasnu" izjavu u kojoj je izravno kritizirao taktiku za utakmicu sa Salzburgom, tvrdio da Dinamo igra predefenzivno, da mora napadati, dakle ispalio je oštru strelicu izravno prema treneru Čačiću.

Preko takvih izjava, ma čak i puno blažih, Ćiro nikad nije prelazio, a očito je da ne bi prešao ni sada.

– Sine moj, kod mene bi mu to bila prva i zadnja izjava i "halali Huso mater", idi majstore i više mi se ne vraćaj – kaže Ćiro, koji ipak drži da je Drmić dobar igrač.

– Ima kvalitetu, strijelac je, ali mora biti i profesionalac. Istina je da je u Rijeci stalno igrao i puno zabijao, ali ovo je Dinamo, tu se moraš dokazati na terenu, a u Dinamu je konkurencija velika i nije se lako izboriti za poziciju, nije bilo nikad pa nije ni sada, igrač može samo nastaviti raditi i, kad dobije bilo kakvu minutažu, valja je iskoristiti – zaključio je Ćiro.

Zna da je pogriješio

Istina je da ovakvi izravni udari igrača na trenera nisu baš česti u svijetu nogometa. Takve se stvari rješavaju u svlačionici ili u trenerskoj kabini u otvorenom razgovoru, a ne putem javnosti. Možemo razumjeti Drmića, došao je kao sjajan strijelac i zacijelo je očekivao bolji status u Dinamu. Ove sezone upisao je 20 nastupa i tom brojkom još bi i mogao biti zadovoljan da mu je u tim nastupima minutaža bila veća. Primjerice, u tri utakmice Lige prvaka dobio je doista mizernu minutažu, protiv Chelseaja jednu minutu, protiv Milana 12, a protiv Salzburga 14. Jedina utakmica koju je odigrao svih 90 minuta bila je u kupu u Jarmini. U kvalifikacijama Lige prvaka u četiri od šest utakmica bio je u početnoj postavi, u HNL-u šest puta od jedanaest utakmica.

Očito je da Drmiću najviše smeta minutaža u Ligi prvaka, koja je minimalna, a uzrokovana je postavkom Ante Čačića. Naime, Drmić je igrač šesnaesterca, a Dinamo u Ligi prvaka baš i ne igra puno u suparničkim šesnaestercima, zato je u prednosti Petković, koji je drukčiji tip igrača, potrebniji u takvoj Čačićevoj igri..

Kad bi se među igračima znalo pojaviti nezadovoljstvo minutažom, treneri bi se znali sakriti iza izjave: "Igrač koji ne igra koliko misli da treba i mora biti nezadovoljan, jer to znači da mu je stalo".

Čačić i Drmić su razgovarali o svemu ovome, napadač Dinama 'posuo se pepelom', rekao da nije tako nešto trebao reći, da je bio 'vruć' i očito je da nekakvih većih posljedica po Drmića neće biti, a koliko će dalje igrati, vidjet ćemo.

Komentara 11

Avatar Žabac
Žabac
07:54 08.10.2022.

Drmić je s razlogom ljut i rezigniran jer igra onaj nesposobni Petković umjesto njega. Do kad će ta prevara od igrača imati mjesto u postavi?? Lani je bio zakur...c i opet je igrao, sad imamo extra klasu Drmića i opetet i on nema prilike pored ovog Petkovića.

RE
RedTree
14:24 08.10.2022.

Koga staviti u napad!? Lika koji stoji u šesnaestercu i zna zabiti iz svih pozicija ili onog što stoji 30 metara od gola i dribla vezne. 🤔

KL
Klavocin
08:27 08.10.2022.

Ćiro ne kaki, kažeš da imaš 8 metastaza a zdrav si, već po tome se vidi da nisi čovjek. Ti si vodio dinamo u Europi i di su rezultati, nigdje nikad nisi nikog prošao, a krivi su ti bili svi samo ne ti, pakasin i ostali. U polufinalu sp liječio si jarnija 15 min a mi imamo rad igrača više, i opet neko drugi kriv. Nek čačić promjeni taktiku u Europi, jer ova igra je prepoznatljiva, kontra i nikaj više. Pa sad oršića čuvaju 4 braniča,svi su shvatili da sa petkovićem dinamo ne zna drugačije. Drmić je odličan nogometaš i zaslužuje minute i igru koja se njemu može postavit, a ti ćiro odi u rodni kraj i više se ne vraćaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije