Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gost Antene Zagreb

Ćiro: Šuker je genije, ali tragedija je što i on sam o sebi tako misli

Ćiro
Pixsell
07.05.2012.
u 12:24

Ma kakvo prvo kolo!? Pa mi smo favoriti! Zašto ne bismo bili!? Kako to može biti da ne budemo favoriti na Euru?

Miroslavu Ćiri Blaževiću liječnici su izvadili konce nakon nedavne operacije, a odmah potom gostovao je na Anteni Zagreb.

– Vrlo često pitaju me što je važnije: '98. godina, kada smo bili treći ili '82. kada smo osvojili prvenstvo Jugoslavije nakon 24 godine. Za mene je uvijek važnija '82. godina! Jer ona je imala jedan osobiti naboj,  sasvim drugačiji od sportskog. Bio je to jedan sociološki i patriotski naboj! Tako da '82. godina ostaje za mene moja najznačajnija godina – komentirao je jutros Ćiro Blažević gostujući u Jutarnjem showu u društvu Jerka Leke u povodu obilježavanja Dinamova dana.

– Okušao sam se ponovo s bijelim šalom i shvatio sam da mi više ne odgovara!

 Ćiro je govorio i o aktualnostima u hrvatskom nogometu, a nije mogao ne osvrnuti se na Vlatka Markovića. Prvo je komentirao Europsko prvenstvo.

– Razgovarao sam sa Slavenom i rekao sam mu ono što ću sada vama reći. On posjeduje određen koncentrat talenta koji mu daje za pravo da podigne visoko ljestvicu. To je jako bitno prenijeti onima koji su najvažniji, a to su igrači, objasniti im da je njihovo mjesto u vrhu i da se za to moraju spremati. Mislim da je ova generacija u stanju napraviti veliki podvig, ali neće ga dobiti ako će krenuti u to prvenstvo sa stavom: 'Joj, joj, da nam je proći samo prvo kolo'. Ma kakvo prvo kolo!? Pa mi smo favoriti! Zašto ne bismo bili!? Kako to može biti da ne budemo favoriti. Već gotovo 25 godina stalno smo u prvih 10 nogometnih nacija svijeta i komponirana nam je reprezentacija od igrača za koje cijeli svijet zna. Bila bi demagogija kada bi se tome pristupilo drukčije.

Zatim se okrenuo Markoviću.

– Ja više nemam potrebu nikoga napadati, ja sada samo branim. Al on je neobranjiv! Što će jadan. Doveo je našu ligu i nogomet uopće u poziciju koja je nedopustiva. Sve i da jest genijalac, on toliko traje da nema više što kazati! Sve što je rekao tisuću je puta ponovio. Svaku njegovu ideju vagali smo stotinu puta. A ona je uvijek ista. On nema mogućnosti pridonijeti tom savezu više ništa.

Odluku o Markovićevu nasljedniku, kaže Ćiro, donijet će politika.

– Da ti kaže tvoj tata Ćiro, zapamti, vlast je najvažnija, a slon u staklarskoj radnji jest ministar Jovanović – rekao je Ćiro i naveo nekoliko situacija kada su o njegovoj trenerskoj fotelji odlučivali Tuđman ili Sanader.

Ćiro je tada rekao i svoje mišljenje o Davoru Šukeru.

– Ima jedna fraza koju sam naučio. Kad ti netko kaže da si genij – to je komedija, a kad počneš sam za sebe misliti da si genij – to je tragedija. Šuker je nogometni genij, on ima tu takozvanu nogometnu instinktivnu inteligenciju. Ako konstatiramo da je on prvi golgeter svijeta, da je on prvi golgeter cijelog planeta, onda ga ne možeš smatrati drugo nego genijalcem. Možda je jedino nesreća u tome što to i on sâm o sebi misli, a to nije dobro! – zaključio je Ćiro.

Komentara 18

C5
c523h231
12:39 07.05.2012.

Jos je veci problem sto se i ciro sam smatra genijem pa...je tako doguro od...cobanluka na Vlasicu...preko radnika u tvornici satova i sve...do kandidata za predsjednika drzave. Osim toga...za predsjednika HNSa ne mora covjek imati titulu genija.

C5
c523h231
12:54 07.05.2012.

Od igraca koje je potjerao iz HR ili iz dinama mogao bi se sastaviti tim koji bi bio jak i u ligi sampiona a o njegovim intelektualnim mogucnostima najbolje je provjeriti i pitati...delegate ZG skupstine kojima je jednom jedini puta predsijedao kao najstariji od njih i koji nisu mogli izdrzati od smijeha dok se mucio sastaviti uvodne dvije recenice.

DU
Deleted user
12:34 07.05.2012.

Šuker je nogometni genij, on ima tu takozvanu nogometnu instinktivnu inteligenciju. /* */ Osim toga nema zapravo ništa, nepismen i intelektualno ograničen, nesposoban za bilo što osim za zabijanje golova, a to nije dovoljno za vođenje HNS-a ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije