Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - ŠPANJOLSKA Večerašnja utakmica s Furijom kockastima je glavna provjera za Svjetsko prvenstvo

Cico: Doći će brzo i mojih pet minuta

nog-cica-te.jpg
import
06.06.2006.
u 18:10

Smrknuto je lice izbornika Zlatka Kranjčara bilo na službenoj presici u hotelu “Hilton”. Ni sunce koje je naše reprezentativce dočekalo u Ženevi nije ga moglo razvedriti. Oko reprezentacije stvoreno je negativno ozračje, vidno je da Kranjčar teško podnosi napise koji ga povezuju s prekomjernim konzumiranjem alkohola. Premda to ne želi priznati.
- Ne ljutim se ni na koga. Niti se krijem, pjenušac se ne pije kriomice - rekao je izvan službenog dijela.

 Igrat ćemo napadački
Ali i dodao: - Doći će i mojih pet minuta.
Jasno je na što je aludirao, čeka svoj veliki rezultat, nadajući se da će to biti u utakmici protiv Brazila, pa da se svim kritičarima nasmije u facu. No, u međuvremenu će Hrvatska igrati sa Španjolskom. Težak suparnik večeras u Ženevi čeka kockaste, najteži u pripremnom razdoblju. Uostalom, tako je i sastavljan program utakmica, od najslabije Austrije, preko Irana i Poljske, pa do Španjolske.
- Ova utakmica ima značaj generalne probe, izabrali smo jednog od kandidata za samu završnicu. Ali, i naša kvaliteta je takva da možemo računati na visok plasman. Očekujem da će dvoboj sa Španjolskom biti korak naprijed u podizanju forme i samopouzdanja. Da vidimo točno gdje smo i da se potpuno usredotočimo na Brazil. Možda nakon tog dvoboja bude i nekih korekcija, ali pretpostavljam da neće biti značajne. Vjerujem u momčad, u igrače koji su tu. Igrat ćemo napadački, a sustav mijenjati prema potrebi, Babića ću vratiti u zadnji red, vidjet ćemo - rekao je Kranjčar.  
Glavni dio tereta u susretu sa Španjolskom podnijet će momčad koja će istrčati u utakmici s Brazilom.
- Veću minutažu dobit će igrači koji bi trebali nastupiti u susretu s Brazilom, ali iskoristit ću pravo na šest izmjena. S nama nisu Didulica koji ima želučanih tegoba, te Olić koji je osjetio grč u mišiću, ali nije to ništa strašno.

Moćni na sredini terena
Jedina dvojba je na vratarskoj poziciji.
- Još dvojim hoće li braniti Pletikosa ili Butina, još ću jednom razgovarati s njima.
No, onaj tko bude branio imat će punu minutažu. Španjolci imaju dugi niz nepobjedivosti, čak 21 utakmicu zaredom nisu izgubili.
- Učinit ćemo sve da postignemo pozitivan rezultat.
Momci s Pireneja opasni su u sredini terena. Kranjčar je oštrim glasom prekinuo takvu raspravu.
- Pa, i Hrvatska je moćna na sredini terena. Vjerujem da će se moji igrači znati suprotstaviti odličnoj španjolskoj veznoj liniji - zaključio je izbornik Kranjčar.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije