Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAO SAMO 1 IGRAČ

Cibonu su napustili svi: Prkačin u katalonsku Gironu, a Drežnjak među crnogorske 'studente'

Zagreb: Cibona i Furnir u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
21.07.2022.
u 10:00

Prka je izabrao klub Lige Endesa u kojem igra slavni Marc Gasol i u kojem će mu trener biti veliki Aito Garcia

Preživi li, Košarkaški klub Cibona morat će kupiti posve novu momčad jer iz kluba odlaze i "posljednji Mohikanci". Naime, kapetan momčadi Roko Prkačin odlučio je karijeru nastaviti u najjačoj klupskoj ligi u Europi, u španjolskoj Ligi Endesa, a Mateo Drežnjak će sljedeće tri sezone biti igrač podgoričkog Studentskog centra koji već ima koloniju mladih hrvatskih košarkaša –braću Ivišić (Tomislava i Zvonimira) i Borisa Tišmu.

Kada je odlučio napustiti klub, za koji još ne možemo reći da je spašen, 19-godišnji reprezentativac dvoumio se između bundesligaša Ulma i Girone, no na koncu je prevladala snaga natjecanja, ali i činjenica da katalonski sastav vodi ponajveći španjolski ekspert za razvoj mladih igrača Aito Garcia Reneses. A suigrač krilnom centru Prkačinu bit će proslavljeni španjolski reprezentativac i bivši NBA igrač Marc Gasol koji je odlučio karijeru privesti kraju (nakon ove sezone preselit će se u ured) u klubu u kojem je za svojih 13 NBA sezona svojedobno hvatao zalet.

20.05.2022., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Prva utakmica polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske, KK Cibona - KK Gorica. Stipe Sokol, Toni Nakic Photo: Josip Regovic/PIXSELL
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

U Ciboni je trenutačno pod ugovorom ostao još samo jedan prvotimac, a to je uvijek borbeni i zahvalni razigravač Krešimir Radovčić i bit će pravo čudo ako i on ne ode. No čak i da ostane, pred sportskim direktorom Marinom Rozićem i direktorom Ivanom Matasićem bit će zadatak da nabave cijelu novu momčad, što se u povijesti najvišeg klupskog ranga u Hrvatskoj nikad nije dogodilo.

VIDEO: Aco napao Rađu zbog Bojana, otkrio istinu o Draženu i Zvezdi, priznao Tedeschiju da je greška

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije