Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domaća košarka

Poznato gdje će najveći talent hrvatske košarke nastaviti karijeru

Hrvatska porazom od Finske  ostala bez plasmana na SP
Goran Kovacic/PIXSELL
20.07.2022.
u 14:48

Mladi centar hrvatske reprezentacije, Roko Prkačin, ipak neće odijenuti dres njemačkog Ulma. Sin legendarnog Nikše od iduće sezone će igrati u španjolskoj ACB Ligi.

Odlazak Roka Prkačina iz redova aktualnog prvaka Cibone, bilo je samo pitanje vremena. Neko vrijeme se spekuliralo kako je gotovo sigurno član Ulma, ali dogodio se veliki preokret. 

Mladi 19-godišnji centar imao je mnoštvo ponuda: iz Australije, Italije, Njemačke te Španjolske.

Nakon obavljenih uvodnih razgovora, iskristalizirale su se tri ponude, one Joventuta i Girone te Ulma. Prkačinu nije bilo do vrijednosti ugovora, nego su u fokusu bile druge stvari, minutaža, važnost uloge i njegov igrački razvoj. Ulm je u početku bio favorit, ali se Prkačin junior ipak odlučio za odlazak u Gironu, koja je to i potvrdila na društvenim mrežama.

Tamo se nalazi Aito Garcia, trener koji je Roka uvjerio da će kod njega rasti na pravi način. Roko je bio jedan od dva igrača Cibona koja su ostala do posljednjeg trenutka u klubu. Drugi je bio Mateo Drežnjak (23). I on je također pronašao novi klub, potpisao je za crnogorski Derby

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije