Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi ABA lige

Cibonu nadjačao trener koji se u sport zaljubio zbog zagrebačke nogometne legende

Zagreb: Cibona protiv Partizana u 7. kolu ABA lige
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/7
14.11.2020.
u 23:22

Sašo Filipovski, slovenski trener Partizana, sin je negdašnjeg vratara skopskog Vardara u kojem je Stjepan Bobek odradio svoj posljednji trenerski ugovor

Peti poraz, u sedam  kola ABA lige, košarkašima Cibone priuštio je beogradski Partizan, jedna od najkvalitetnijih  momčadi regionalnog natjecanja (75:82). Ono što je Beograđanima donijelo prevagu jesu skokovi, a njih su gosti imali dvostruko više (42:20). Odigravši sjajnu treću četvrtinu, cibosi su preokrenuli "minus 14" s kraja prvog poluvremena (36:50) u "plus 5" (60:55) no tada su i stali. Uslijedilo je osam i pol, napadački, sušnih minuta Zagrepčana što su crno-bijeli predvođeni razigravačem Gordićem  (10 asista) i centrom Jankovićem (15 koševa, 12 skokova) znali kapitalizirati. Kod cibosa, najučinkovitiji je bio mlađahni kapetan Prkačin (16 koševa, 10 skokova), najviše je zabio centar Bundović (20), a solidnu  partiju pružio je i Drežnjak (15 koševa).  

Na koncu je osnovni dojam bio da je, s obzirom na realan donos snaga, Partizan teže no što se očekivalo slomio otpor Cibone. Ustvrdio je to i ključni igrač utakmice Nemanja Gordić, negdašnji cedevitaš, koji je prelomio utakmicu s nekoliko odigranih pick and rolla s centrom Jankovićem, te nekoliko ulaza i kreiranja situacija za suigrače.

- Cibosi su odigrali muški, išli su u meso, nisu se predavali niti na "minus 14", u trenucima kada se očekivalo da mi možemo prelomiti utakmicu. Domaćini su se borili 40 minuta, imaju sjajnog trenera.

A taj pohvaljeni trener, Ivan Velić, je pak ustvrdio ovo:

- Što sam prije utakmice od igrača tražio to sam i dobio. Bili smo hrabri, vjerovali smo u sebe, nismo se prepali jačeg suparnika. Da li smo sve od sebe no uz ovakvu dominaciju suparnika u skoku, teško je očekivati pobjedu.

Velićeva momčad najbolje je izgledala kada je na parketu imao petorku bez klasičnog centra - Moore, Drežnjak, Nakić, Prkačin i Markota - koja je i napravila preokret.

- Da, u toj postavi smo imali dobar protok lopte, no nismo mogli tako stalno igrati jer se suparnik adaptirao, a ni Markota još uvijek ne može više od 20 minuta. Mi smo tijekom utakmice upadali u rupe, a suparnik ovakvog kalibra to zna iskoristiti, za razliku od naših suparnika u domaćem prvenstvu - kazao je Velić i dodao nešto što nam govori da klub traži pojačanja.

- Do sada smo igrali bez zdrave prve jedinice i petice. Jedan vuče ozljedu, s drugim smo se razišli. Moramo se pojačati.

A Partizan se nedavno ponovio sa slovenskim strategom  Sašom Filipovskim (46), iskusnim internacionalcem koji se košarkom počeo baviti zbog jedne hrvatske nogometne legende. O čemu je riječ, ispričao je sam:

- Kada je moj otac bio vratar Vardara trener mu je bio Stjepan Bobek. Ja sam kao klinac išao s tatom na treninge, trener Bobek me zavolio. On bi meni bacao loptu, a bih za njoj trčao, i tako sam i zavolio sport.

Stjepan Bobek je bio napadač reprezentacije SFRJ i Partizana u koji je, u poraću, davne 1945. morao preseliti iz Zagreba u Beograd po nalogu generalštaba Jugoslavenske narodne armije. Kada je pak odslužio vojni rok, za vrijeme kojeg je igrao za Partizan, Dinamo mu je bilo zabranjeno da ga zove natrag u Zagreb pa je legendarni napadač ostao partizanovac do kraja karijere.  

Ključne riječi

Komentara 3

LI
linkser2
07:45 15.11.2020.

do kada ćete prodavati maglu, Rimac i Mulaomerović su maknuti sa bljom igrom, boljim rezultatima i slabijom ekipom od ove, koga uvjeravate da je ovaj Partizan jak, ne vidim Divca, Paspalja... a Cibona je puno boja od prikazanog, tko odgovara za +20 u Splitu pa poraz? O čemu se tu radi?

CH
che9
11:12 16.11.2020.

Koje su ovo floskuletine... imaju sjajnog trenera, hahah..toliko sjajan da ne ugrozi sa dobrom ekipom nikad slabiji Partizan..ovo je Široki 2.. tuga i žalost šta ste napravili od nekada slavnog kluba... zadovoljni ste što ste pružili otpor.. ajde pokupite se sami

DM
drazen.muhvic
07:40 15.11.2020.

Derbi ABA lige? Dajte još koji vic. S ovim prvim je baš lijepo započeo dan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije