Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
simeoneove brige

Brojke ne lažu: Bez Mandže ne ide, bolje je da Torres ne igra!

Mario Mandžukić
Foto: REUTERS/Susana Vera
16.02.2015.
u 18:42

Torres ne zabija dok je na terenu zajedno s Mandžukićem, a Simeoneu je najbolje kad su partneri Mandžo i Griezmann

Diego Simeone pokušao je i soluciju s trojicom napadača, da na teren gurne sve tri svoje udarne igle Mandžukića, Torresa i Griezmanna. Taj ga je pokus stajao tri boda protiv Celte, a Goal analizira kako je Atletico igrao otkako je došao Torres.

Prvaci su u tom razdoblju odigrali 11 utakmica, i to vrlo teških jer čak šest od tih 11 bilo je protiv Reala i Barcelone! Učinak je šest pobjeda, remi i četiri poraza te ispadanje iz kupa.

A cijelo to vrijeme Simeone je tražio i vagao koja mu je najbolja napadačka opcija. Potragu će sigurno nastaviti, no zasad je nedvojbeno najbolji izbor da upari Mandžukića i Griezmanna! I to Mandžu u špicu, a Francuza na krilo, uglavnom je igrao lijevo.

U takvoj je formaciji Atletico počeo četiri utakmice, dok su njih dvojica, ali kao partneri u vrhu napada, razbili i Real sa 4:0. Ukupno su ove godine Mandžukić i Griezmann na terenu zajedno bili 453 minute u sedam utakmica. U tih sedam susreta Atletico je imao pet pobjeda i dva poraza, uz gol-razliku 16:7.

Griezmann je dok je na terenu s Mandžom zabio šest golova i imao dvije asistencije, od čega jednu Mariju, a hrvatski je napadač zabio četiri gola, uz dvije asistencije, od čega također jedna Francuzu.

Mandžukić i Torres bez Griezmanna igrali su 103 minute u četiri utakmice, od kojih je Atletico dobio tri. Mandžo je u tim trenucima zabio dva gola, a Torres je imao jednu asistenciju, i to baš njemu.

Dok su Griezmann i Torres zajedno igrali 319 minuta u pet utakmica, od kojih je Atletico dobio samo jednu i tri izgubio! Pritom je Torres postigao tri pogotka, za dva od njih asistirao mu je Griezmann, no Francuz je ostao bez gola.

I napokon, sva su trojica bili na terenu (Torres i Mandžukić špice, Griezmann krilo) u 96 minuta u dvije utakmice, obje je Atletico izgubio, a sva su trojica ostala bez učinka!

Cijelu analizu i statistiku učinka Atleticovih napadača pogledajte ovdje.

>>Celta šokirala Mandžukića i društvo, Real im 'bježi' sedam bodova

Komentara 3

Avatar Django
Django
19:05 16.02.2015.

Kod Mandžukića se previđa nešto što je osnovno za ocjenu kvalitete napadača. Jest, on zabija. Ali to su vrlo rijetko golovi koji otvaraju protivničku bravu. Gol koji padne nakon 2:0 ili 3:0 popravlja doduše gol razliku, ali ne odlučuje utakmicu. Sasvim je svejedno,osim "umjetničkog dojma" jesu li tri boda osvojena rezultatom 1:0 ili 5:0. A onih 1:0 ne postiže Mandžukić, nego uglavnom netko drugi.

DU
Deleted user
18:58 16.02.2015.

Beskonačno pogrešna analiza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije