Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV BIZNIS

Brazil u 2009. izvezao 1017 nogometaša

Pato
AFP
18.02.2010.
u 19:34

Prema službeno dostupnim podacima Brazilskoga nogometnog saveza (CBF), iz tamošnjih je liga tijekom prošle godine u inozemstvo otišlo više od tisuću nogometaša.

Konkretno, radi se o brojci od 1017 nogometaša koji su od CBF-a zatražili ispisnicu zbog odlaska izvan granica države, bilo na kraći, bilo na duži period.

Na prvom mjestu ljestvice zemalja-uvoznica prošle je godine po običaju bio Portugal sa 181 nogometašem pristiglim iz Brazila. Na drugom je mjestu Njemačka sa 60 dovedenih Brazilaca. Njih čak 15 doveo je očito ambiciozni šestoligaš Prignitzer Kuckuck Kickers iz Brandenburga.

Valja napomenuti da se istodobno u 12 mjeseci 2009. godine u Brazil iz inozemstva vratilo 707 nogometaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije