Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obavljen je zahvat

Branič Medveščaka Mathieu Carle operirao kralješnicu

Mathieu Carle
Goran Stanzl/PIXSELL
24.02.2014.
u 14:16

"Igrač nije želio napustiti momčad do kraja sezone osobito pred sam play off, no nama u klubu na prvom mjestu je njegovo zdravlje i želja za njegov uspješan oporavak i nastavak karijere"

Branič Medveščaka Mathieu Carle podvrgnut je danas operaciji kralježnice na specijalnoj bolnici Sv. Katarina. Tijekom studenog prošle godine igrač Mathieu Carle slijedom intenzivnih treninga, utakmica i putovanja po Rusiji, počeo je osjećati intenzivne bolove u kralježnici koji su mu uzrokovali poteškoće kod treniranja i igranja utakmica.

"Igrač je prijavio medicinskom timu poteškoće i bolove u leđima nakon čega smo zajedno sa specijalistima bolnice Sv. Katarina postavili dijagnozu. Na zahtjev igrača da što duže ostane na ledu i sudjeluje u sezoni, igrač je podvrgnut konzervativnom liječenju - intenzivnoj fizikalnoj terapiji i minimalno invazivnim zahvatima. Međutim, kako lokalni zahvati i terapija nisu imali očekivano djelovanje i budući je igrač posljednjih dana počeo osjećati intenzivnije bolove, zajedno s liječničkim konzilijem bolnice Sv. Katarina, a s isključivom brigom za njegovo zdravlje, odlučili smo da igrač treba biti odmah operiran kako bi se zdravstveni problem kvalitetno sanirao i kako bi igrač mogao kvalitetno nastaviti svoju sportsku karijeru", izjavio je voditelj klupskog medicinskog tima doc.dr.sc.Igor Borić.

Operacija je obavljena jutros na Specijalnoj bolnici Sv.Katarina pod stručnim vodstvom specijalista kirurgije dr. med. Darka Perovića i specijalist neurokirurgije dr.med. Karla Houre gdje je igrač i zadržan na oporavku. Operacija je protekla uspješno.

"Upoznati smo s poteškoćama koje je igrač imao i naš liječnički tim zajedno sa stručnjacima bolnice Sv. Katarina svakodnevno je pratio zdravstveno stanje igrača u potpunoj suradnji s njim. Na žalost, poteškoće i bolovi koje je igrač počeo osjećati posljednjih dana utjecale su na odluku liječnika i specijalista kako je operacija neizbježna unatoč protivljenju igrača!

Naime, igrač nije želio napustiti momčad do kraja sezone osobito pred sam play off, no nama u klubu na prvom mjestu je njegovo zdravlje i želja za njegov uspješan oporavak i nastavak karijere. Carle će po sadašnjim predviđanjima izostati s leda do kraja sezone, a povratak prvim treninzima na suhom očekuje se kroz nekoliko tjedana. Igrač će u dogovoru s liječničkim konzilijem bolnice Sv. Katarina i klupskim medicinskim timom odlučiti gdje će nastaviti rehabilitaciju", izjavio je Ranko Vučinić, glasnogovornik Medveščaka.

Komentara 1

FU
FULL
15:07 24.02.2014.

Brz oporavak ti želim! Konzilij je ispravno postupio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije