Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Boysi osnivaju svoj klub: To nije zamjena za Dinamo

Prije nekoliko mjeseci među nama se rodila ideja o pokretanju malonogometnog kluba koji će biti otvoren prema svima i za sve navijače Dinama. Komercijalizacija sporta i neprekidna utrka za profitom su u velikoj mjeri iskvarili današnji nogomet i udaljili ga od njegovih korijena, poručuju Boysi.
25. kolovoza 2014. u 13:46 11 komentara 2909 prikaza
BBB
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Navijači Dinama Bad Blue Boysi odlučili su osnovati novi klub koji će se natjecati u drugoj futsal ligi. MNK Futsal Dinamo pokrenut jer navijači žele sport i Dinamo kakvi su nekada bili, a klub će biti otvoren za sve. No, on neće biti zamjena za Dinamo, poručuju Boysi u priopćenju.

"Prije nekoliko mjeseci među nama se rodila ideja o pokretanju malonogometnog kluba koji će biti otvoren prema svima i za sve navijače Dinama. Komercijalizacija sporta i neprekidna utrka za profitom su u velikoj mjeri iskvarili današnji nogomet i udaljili ga od njegovih korijena, a mi, kao navijači koji smo posljedice te pošasti osjetili na svojoj koži želimo Dinamu, svom gradu i generacijama dinamovaca koje dolaze u naslijeđe ostaviti jednu zdravu sportsku priču koja će isključivo ovisiti o navijačima Dinama, a ne o političkim elitama, raznim moćnicima, uhljebima ili interesnim grupama koje će u nogometu vidjeti isključivo vlastitu zaradu i priliku za samopromociju.

Nogomet je rođen na ulici, on tamo i pripada. Nogomet se igra u školama, po parkovima i trgovima, igra se po kvartovima i gradovima i najrašireniji je naš sport zbog čega ima i neke simbolike u ovoj ideji.

Ta je ideja sada pred realizacijom! Klub koji će nositi ime MNK Futsal Dinamo i koji su sami osnovali i pokrenuli navijači Dinama i BBB u svojoj prvoj sezoni će nastupati u 2. Hrvatskoj malonogometnoj ligi sjever zajedno sa (vjerojatno) još 8 drugih klubova.

Želimo posebno naglasiti da MNK Futsal Dinamo nije nikakva vrsta zamjene za NK Dinamo, niti njegovo pokretanje znači da će se u manjoj mjeri pratiti i voditi o računa o Dinamu koji ima prioritet na svim poljima, nego želimo da i MNK, u neka buduća, sretnija vremena postane i službeno dio udruge građana NK Dinamo što sada, iz poznatih razloga, nije moguće.

Klub će biti predstavljen 6. rujna 2014. na ŠRC “Šalata”, a trenutno nije izvjesno u kojoj će dvorani igrati svoje domaće prvenstvene utakmice", stoji u priopćenju Boysa.

>> Kakav Aalborg! Ovako je izgledalo dok je nogomet 'živio' u Zagrebu

>> Protiv vodstva Dinama okrenuli se i navijači sa sjeverne tribine!

Što mislite o futsal klubu BBB-a?

  • Odlična ideja. Potreban je klub koji će funkcionirati na drugačijim osnovama 61,48%
  • Glupost. Vrlo brzo će propasti 27,87%
  • Svejedno mi je 10,66%
Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • mismis:

    Mislite da je u velikom nogometu mito i korupcija... ah ne znate kaj vas ceka u futsalu...

  • mirsaanjac:

    Odlicna prilika da bbb-ovci gledaju SVOJ klub i da vise ne dolaze na Dinamov stadion.