Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK IMENA

Boysi će to vječno pamtiti: Dan kad je Zajec uskliknuo 'imamo Dinamo'

Croatia Dinamo
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/21
14.02.2017.
u 08:37

Dinamo je odlukom Skupštine kluba promijenio ime Croatia koje je do tada nosio. Od 44 skupštinara, 43 su bila za ime Dinamo, a jedan za Dinamo-Croatia.

Navijači Dinama zauvijek će se sjećati Valentinova 2000. godine. Prije točno 17 godina pred oko 5000 navijačima u Maksimiru je izašao Velimir Zajec i uskliknuo:

- Imamo Dinamo!

Dinamo je tako odlukom Skupštine kluba promijenio ime Croatia koje je do tada nosio. Od 44 skupštinara, 43 su bila za ime Dinamo, a jedan za Dinamo-Croatia.

Dinamo je ime Croatia nosio od 1993. godine. Bio je to potez kojim se tadašnji hrvatski politički vrh, predvođen predsjednikom Franjom Tuđmanom, želio distancirati od komunističke prošlosti i naziva kluba. Tuđman je pod imenom Croatia želio promovirati novostvorenu hrvatsku državu. Pod nazivom Croatia, Dinamo je u devedesetima osvojio pet prvenstava i četiri kupa. Ime Dinamo vraćeno je nakon višegodišnje borbe navijača.

>> Petev je odlučio: Evo kako izgleda udarna momčad Dinama!

Komentara 20

HR
hrvatin
13:58 14.02.2017.

Vama iz vecernjeg koji bez razloga brisete istinite komentare,bi i drug tito cestitao na odanosti.

Avatar Made in Germany
Made in Germany
10:15 14.02.2017.

Propustena prilika ispraviti nepravdu iz yugo-komunistickih vremena, koja ce imati dalekosezne posljedice za ovaj veliki Hrvatski pa i Europski (UEFA-Kup 1967) klub. Steta, velika steta, sto se nije islo na prave temelje ovog drustva. A te temelje je trebalo potrazitt u Hrvatsko-Zagrebacko-Purgerskom-Austrijskom stihu. Dakle, klub se trebao samo "1. HSK Gradanski Zagreb" zvati. Eto toliko

HR
hrvatin
13:50 14.02.2017.

Svaka cast vinkovcanima koji su odmah po stvaranju hrvatske drzave promijenili ime dinamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije