Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratili se kući

Bogdanović želi promjene, a Simon najavio odlazak iz reprezentacije

Hrvatski košarkaši vratili se kući
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/14
11.09.2017.
u 21:52

Krivi smo samo mi igrači. Teško je reći da smo doživjeli debakl, ali bio je to jako težak poraz - kaže Bogdanović

Hrvatska košarkaška reprezentacija vratila se kući nakon poraza protiv Rusije (78:101) u osmini finala Eurobasketa. Košarkaši i stručni stožer zrakoplovom su sletjeli u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman.

Dario Šarić prošao je pored novinara bez ijedne riječi, a  Kruno Simon je najavio da odlazi iz reprezentacije.

- Osjećaj je isti kao posljednjih pet godina. Imao sam svoju šansu na pet prvenstava u nizu. Vrijeme je za nove dečke. Svake godine radimo iste pogreške - rekao je Simon.

Novinari su ga pitali ima li izbornik Petrović povjerenje igrača.

- O izborniku nitko ne priča. Ovaj put smo mi krivi i ne možemo tražiti drugog krivca.

Aleksandar Petrović razočaran je porazom od Rusije.

- U 24 sata sve se preokrenulo. Do te utakmice igra nam je bili u uzlaznoj putanji, a onda mi je utakmica ispala iz kontrole. Nisam spavao - priznao je izbornik.

Hoće li i dalje voditi reprezentaciju?

- Dogovor je da u četverogodišnjem mandatu sjednemo i razgovaramo. To bi se moglo dogoditi u četvrtak ili petak. Unutra sam sto posto i nisam razmišljao o alternativnim rješenjima.

Bogdanović je bio jedini raspoložen protiv Rusa, dok je Šarić podbacio.

- Obojica su u naponu snage. Ne bi trebalo biti straha za njihove nastupe u budućim natjecanjima - podvukao je Aleksandar Petrović.

A Bogdanović još uvijek razmišlja o porazu.

- Teško je nešto reći nakon onakvog poraza. Primili smo više od sto koševa i ne možemo kriviti izbornika ili nekog drugog. Krivi smo samo mi igrači. Teško je reći da smo doživjeli debakl, ali bio je to jako težak poraz. Možemo diskutirati kako je bilo na pripremama, ali nema opravdanja za naš nastup - rekao je Bojan i dodao:

- Bit će jako teško izboriti Svjetsko prvenstvo. U skupini smo s Talijanima, a kasnije igramo s Poljacima. Trebaju nam promjene.

Potvrdio je da će i dalje biti na raspolaganju izborniku.

- Ja sam tu i opet ću biti tu!

Komentara 13

МИ
милутин
23:31 11.09.2017.

Ма сви нешто лупетају, али ја заиста не знам који вам је к... па макар ви Хрвати знате шта је кошарка,...нисам очекивао да ћете тако брзо у домовину...више среће наредни пут !

RS
rasta sev
22:11 11.09.2017.

Jednostavno nemamo kvalitetu igračku mentalnu tjelesnu.

HH
hrvoje.horvatinic
22:36 11.09.2017.

U principu, nije im za zamjeriti, jer da se Jugoslavije nije raskomadala na kvartove, iz ove reprezentacija samo njih 2 od 12 bi bili reprezentativci (Šarić i Bogdanović), a ostalih 10 bi gledalo prvenstvo na telki. Iz 6 reprezentacija, dalo bi se tu napraviti pobjedničku ekipu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije