Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurobasket

Srbi šokirani jer im je Fiba zabranila šajkače na tribinama

Navijači Srbije
Foto: FIBA
1/2
11.09.2017.
u 09:45

- Drugi dio natjecanja pratit ćemo u Srbiji. Bolje da gledamo ispred televizora sa šajkačama jer su one dosad nosile sreću našim košarkašima.

Četvorica navijača Srbije iz Čačka otputovala su, uz blagoslov supruga, na Eurobasket kako bi pratila svoju reprezentaciju. Na tribinama su nosili šajkače i nisu imali problema, ali nakon nekoliko utakmica su upozoreni i više to ne mogu nositi.

Naime, FIBA ne želi takva obilježja i uklanja to s tribina. Tako su prije utakmice sa Španjolskom na ulazu našim navijačima iz Hercegovine oduzete zastave na kojima su bili natpisi 'Mostar', 'Posušje', 'Neum'...

Srbijanski mediji ne gledaju blagonaklono prema ovakvoj odluci, pišu kako je ona potpuno loša, neki mediji čak kažu i skandalozna. Ni četvorici navijača nije jasno zbog čega su odjednom dobili zabranu, ali sad im je ionako svjedno jer su se vratili u Srbiju.

- Drugi dio natjecanja pratit ćemo u Srbiji. Bolje da gledamo ispred televizora sa šajkačama jer su one dosad nosile sreću našim košarkašima. Pa zadnje četiri utakmice bez problema smo bili na tribinama, tada nikome nije smetalo. Čak smo i himnu pjevali okruženi Turcima. Šajkače će dočekati košarkaše na aerodromu - rekao je navijač Srbije za Novosti.

Komentara 42

JP
jpavicic
10:54 11.09.2017.

Mogu doći kod nas, ovdje su dobrodošle i šajkače i kokarde,

ST
stefj
10:16 11.09.2017.

Hm da, po novinaru je natpis Posušje isto kao i šajkača...

LI
lipa75
10:51 11.09.2017.

Nije problem samo u šajkači, nego i kokardi koja je na njoj. Osobno sam se uvjerio da se navedeno legalno prodaje na javnim mjestima u Srbiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije