Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spas od propasti

Bogati arapski šeici žele kupiti Varaždin ili Rijeku!

dominik glavina
Marko Jurinec/Pixsell
02.04.2011.
u 07:49

U Varaždin je već stiglo pismo namjere iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, samo se trebaju izjasniti o cijeni.

Vijest da su bogati arapski šeici bacili oko na Varaždin, zvučala je kao klasična prvoaprilska šala. No, iz varaždinskog prvoligaša stigla nam je potvrda.

- Istina je! Prije nekoliko dana kontaktirali su nas arapski investitori, raspitujući se za uvjete kupnje našeg kluba – rekli su nam u klubu.

Riječ je o bogatom ulagačkom konzorciju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji traži nogometni klub s prostora bivše Jugoslavije. U Hrvatskoj su im, navodno, najzanimljiviji Varaždin i Rijeka. Priču je potvrdio predsjednik kluba Zlatko Horvat.

- Imao sam razgovor s predstavnikom jedne arapske tvrtke, koji je rekao da traži klub za svojeg poslodavca. Poručio sam mu da smo mi uvijek otvoreni za pregovore, no, kod nas je problem što NK Varaždin još uvijek nije na prodaju, jer nije proveden postupak pretvorbe – rekao je predsjednik Horvat.

No, to potencijalne ulagače sa Srednjeg istoka nije omelo da zatraže detaljne informacije o varaždinskom klubu. Tako je na arapsku adresu poslano 30-ak stranica podataka o klupskoj povijesti, značenju NK Varaždina, vrijednosti igračkog kadra, dugovanjima, školi nogometa...

Iako je plan privatizacije donijet prije više od dvije godine, ni jedan korak nije napravljen. Pokaže li se zanimanje arapskih šeika ozbiljnim, ne treba sumnjati kako će i privatizacija biti provedena u rekordnom vremenu. Iako se pojavila informacija kako je Zlatko Dalić, trener saudijskog prvoligaša Al-Faisalyja, bio inicijator pregovora s Varaždinom i Rijekom, svojim bivšim trenerskim destinacijama, to je demantirano.  

Komentara 13

DU
Deleted user
14:26 02.04.2011.

Bogati arapski šeici ------------------------------- ahahahaha, koje budaletine novinarske, cuj \"bogati\" seici...nisam zno da SIROMASNI seici kupu klubove.

PA
parovi8
14:54 02.04.2011.

IDEMO PO NOVI DOBITAK S ČETIRIMA PROGNOZIRANIM PAROVIMA! DOBITNI PAROVI I SIGURNE OKLADE, POSJETITE: http://elf-parovi.blogspot.com/

DR
drznedaj
12:43 02.04.2011.

Bilo bi mi drago da netko ulozi, posebo u Varazdin. Kulturan grad, lo da nema veze s ostatkom Hrvatske. Ali kakva je trenutno situaciju u HR i nogometu porucio bi amerima, bjezte dok jos stignete jer kad vas Mamic ili Stimac operuse vratit cete se samo sandalama natrago (ako uopce i s tim)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije