Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIVNIK HAJDUKA

Bivši dinamovac otkriva: Moj prijatelj Rooney posudio mi je automobil

Ronald Koeman - Wayne Rooney
Foto: News Syndication/PIXSELL
1/6
09.08.2017.
u 18:30

Wayne Rooney je u teretani znao satima udarati boksačku vreću, još kao dječak zavolio je boks i gledao boksačke treninge

Bivši Dinamov nogometaš, simpatični australski div Eddy Bosnar (37), čim je čuo da je Hajduk u Nyonu izvukao Everton u 4. pretkolu Europske lige, u imeniku mobitela potražio je broj svoga starog prijatelja iz Liverpoola – Waynea Rooneya.

– Da, poslao sam mu SMS, bili smo vrlo bliski dok smo bili suigrači u Evertonu. Ja sam na Goodison tada došao iz Sturma, a Rooney je bio mlada nada Evertona, zvijezda u usponu – kaže Eddy Bosnar, koji je u međuvremenu, poslije Dinama, igrao u Rijeci, potom u Nizozemskoj, Japanu, Južnoj Koreji, Kini, a karijeru je završio prošle godine u rodnoj Australiji, u Sydney Unitedu.

Wayne drag i simpatičan

Kada ste posljednji put vidjeli Rooneya?, pitamo Bosnara.

– Prije 3-4 godine, kada je Manchester United bio na turneji u Australiji, Tim Cahill i ja posjetili smo Rooneya u hotelu u Sydneyu. Sva trojica bili smo u Evertonu u isto vrijeme pa smo se malo prisjetili starih vremena. Rooneyu je bilo drago što nas vidi, ostao je isti, drag, simpatičan, pristupačan – nastavlja priču Bosnar.

S Rooneyem je svlačionicu na Goodisonu dijelio godinu dana, trener im je bio Škot David Moyes. Wayne je tada još bio 19-godišnjak...

– Brzo smo se bili “skompali”, iako je on mlađi od mene i od moje “škvadre” u kojoj su bili Cahill, Bent, Gravesen, Pistone... Kada sam tek došao u klub, nisam imao automobil, jer mi je trebao biti dopremljen iz Austrije. Rooney se tada začudio: “Zar nemaš auto, pa što ne kažeš?! Ne brini se, ja ću to riješiti”. I ustupio mi je svoj klupski Ford kazavši: “Vozi ga dokle god ti bude trebao, dok ne dođe tvoj auto”. Time me odmah pridobio, shvatio sam da sam stekao novoga prijatelja – dodaje Bosnar.

Waynea je, kaže, prije nego na travnjaku, upoznao u – teretani.

– Bio se vratio s Europskog prvenstva u Portugalu sa slomljenom kosti stopala, dok sam ja imao slomljen zglob, pa smo, silom prilika, obojica bili oporavljenici i vježbali u teretani. Wayne je radio kao životinja želeći se što prije oporaviti i vratiti na travnjak. Takvu volju, strast i polet za treningom nikad nisam vidio. Usto, nakon naših treninga, znao je satima udarati boksačku vreću, na što smo mi ostali suigrači gledali s podsmijehom. Wayne jako voli boks, još kao dječak u Liverpoolu posjećivao je teretanu svoga strica i gledao boksačke treninge pa mu se očito svidjelo – ističe Bosnar.

A kakav je Wayne bio na travnjaku? E, to je posebna priča...

– Bio je klinac, a tako drzak u igri, bez imalo respekta prema starijim suigračima, ali opet korektan i normalan. Ali, kad se sjetim kako je on nas lomio na treningu, kako je lako kraj nas prolazio, kako smo se svi odbijali od njega jer je bio tako silovit i snažan... Usto, bio je vješt s loptom, vrstan tehničar, znalac i ubojiti golgeter. Ma, nevjerojatan igrač, baš poseban! Svatko tko ga je vidio znao je da će napraviti veliku karijeru. I u tome je i uspio – dodaje Bosnar i naglašava:

– Wayne je dečko iz radničke obitelji, rastao je u “grubom” okruženju i s tim teškim teretom na leđima izrastao je u svjetsku nogometnu zvijezdu, što mi je zaista jako drago. Rođeni je pobjednik, dečko sa stavom i što god ljudi pričali o njemu, za mene je on pozitivac i pravi heroj. Upoznao sam i njegovu majku Jeanette, dolazila je na utakmice, sjedili smo zajedno u njihovoj obiteljskoj loži. Otkvačena, simpatična, velika Wayneova navijačica – naglašava Bosnar.

Teško će ispuniti očekivanja

Je li Rooney danas ipak već ocvala zvijezda?

– Po godinama nije, tek mu je 31, ali bit će pod velikim pritiskom u Evertonu, čak i većim nego u Manchester Unitedu i mislim da će teško kao povratnik dosegnuti onu razinu na kojoj je bio prije nekoliko godina. Ogromna su očekivanja od njega, zbog njegove igračke reputacije, velikoga imena – kaže Bosnar.

Hajdukove šanse protiv Evertona?

– Hajduk nije bez izgleda. Everton neće podcjenjivački ući u oglede s Hajdukom, no Koemanu je prvenstvo ipak važnije od Europske lige. Zabije li Hajduk gol u Liverpoolu, uz eventualno podnošljiv poraz, kod kuće bi mogao to nadoknaditi. Hajduk ima nevjerojatnu podršku publike, izvrsnu obranu, a posebno mi se sviđaju Juranović i Futacs, koji se sa svojom konstitucijom može nositi s Englezima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije