Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši dinamovac

Mladi Hrvat u Juventusu: Mandžo mi je dao savjete, eh, ako zaigram s njim...

Sandro Kulenović
Foto: Instagram
07.08.2017.
u 22:48

Malo je reći da sam bio uzbuđen kad sam došao u Torino, kaže Sandro Kulenović.

Sandro Kulenović (17), mladi hrvatski napadač, dvadesetak je dana u režimu Juventusovih treninga. Jedan je od sedmorice stranaca u mladoj momčadi za koje je struka torinskog kluba odlučila da je perspektiva u koju trebaju ulagati. Kulenović, nakon omladinske škole Dinama, godinu je dana proveo u Legiji iz Varšave. U Dinamu je bio jedan od najučinkovitijih napadača u omladinskoj školi zadnjih godina, a u Legiji je čak bio među igračima registriranim za Ligu prvaka.

Kulenović se trenutačno priprema s mladom momčadi Juventusa, a u svom prvom nastupu, u prijateljskom susretu, odmah je postigao pogodak. Kroz konkurenciju u Primaveri će, kako sam kaže, pokušati izboriti mjesto u najboljoj postavi torinskog diva. Javio nam se s dojmovima iz Torina.

– Ma sve je sjajno. Odmah se na prvu vidi koliko je to veliki klub. Sve je savršeno posloženo. A na usluzi su mi svi moji suigrači i djelatnici kluba. Oduševljen sam izgledom kampa i brojem njihovih pomoćnih terena, svlačionica, restorana... – počeo je Kulenović.

Je li bio uzbuđen kada je shvatio da će potpisati za Juventus?

Malo je reći da sam bio uzbuđen. Kada sam došao, nisam mogao vjerovati gdje sam.

Osjeća li razliku u kvaliteti i intenzitetu treninga?

– Treninzi su jako naporni. Početak je priprema pa zbog toga radimo punim intenzitetom. Osim fizičke pripreme, snažan naglasaka Talijani stavljaju na taktičke varijante, sve do najsitnijeg detalja.

Gdje je smješten?

– Juventus ima svoj hotel u kojem su smješteni svi igrači. S dečkima se družim 24 sata dnevno. To je sjajno zbog momčadskog duha, ali i meni odgovara zbog lakšeg učenja jezika...

Svaka minuta dana u Juventusovu režimu je isprogramirana.

– Doručak, trening, odmor, ručak, odmor, lekcije iz talijanskog, trening, spavanje... To je otprilike svakodnevna rutina. Polako sklapam prijateljstva sa suigračima. Ima ih koji govore engleski i to mi olakšava prilagodbu – ističe Sandro.

Znači, nema previše slobodnog vremena?

– Nema ga uopće – smije se Sandro.

– Za sada ne, jer su pripreme u planinama u najžešćem jeku. Sada nas očekuje turnir u Švicarskoj pa ćemo malo izaći iz ovog režima. Ali svaki trenutak koji mogu izdvojiti za sebe koristim za čitanje knjiga – otkriva Kulenović.

Imat će Sandro zahtjevan posao jer mora opravdati imidž kakav su Hrvati oduvijek imali u Juventusu.

– Znam, svjestan sam toga. Baš zbog ugleda naših nogometaša i meni je lakše. Vidim po tome kako su me prihvatili u klubu.

Je li imao priliku susresti naše ‘velike dečke’ u Juventusu?

– Na sreću, sreo sam se s Marijem Mandžukićem. Malo smo popričali. Dao mi je neke savjete. Rekao je da svaki dan treba raditi naporno, najčešće i preko limita. Da moram uvijek dati sve od sebe i beskompromisno se boriti – otkriva Kulenović.

Savjeti tipični za Mandžu. Ako Sandro bude slušao savjete našeg reprezentativca, sigurno će profitirati. Sandro razmišlja baš u tom smjeru jer mu je imperativ opet savršeno logičan...

– To je, naravno, prva momčad Juventusa. To bi bila nagrada za sve što sam radio u karijeri. To mi je najveća želja. Još da zaigram s Mandžom, uh... – iskren je Kulenović.

Koliko se toga promijenilo u njegovu životu zadnjih dana s obzirom na to da je član europskog velikana?

– Promijenio se samo grb. Ponosan sam što imam priliku nositi ovaj dres. Ostalo je sve isto, ne osjećam nikakav pritisak. Za mene je velika stvar što sam ovdje. Zahvalan sam Bogu na ovakvoj šansi. Napravit ću sve da puno godina nosim Juventusovu majicu – zaključio je Kulenović.

Sandro je jedan od dvojice mladih igrača poniklih iz Dinamove škole koji su potpisali za velike momčadi pod patronatom menadžerske agencije HBR sport. Podsjetimo, Dominik Kotarski početkom mjeseca prešao je u Ajax.

Komentara 1

ZO
zoranos
00:03 08.08.2017.

Dinamo, Legija, Juventus, pa onda posudba negdje ... a nema još niti 18 godina! Šanse da uspije su 10%, a da je ostao u Dinamu bile bi 20%. Ovo što je do sada zaradio potrošit će za par godina sve!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije