Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI TRENUCI

Bio je Dalićev prvi izbor, a danas je daleko od vatrenih: 'Iskreno, nije mi lako'

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
09.10.2020.
u 21:09

- Iskreno, nije mi lako prihvatiti, ali svjestan sam da se ne može živjeti na staroj slavi i da su u prvom planu oni koji redovito nastupaju - rekao je Kalinić

Stvari su za Lovru Kalinića prije godinu i pol dana izgledale sjajno. Bio je prvi vratar hrvatske reprezentacije i potpisao za Aston Villu, engleskog drugoligaša koji je u međuvremenu ušao u Premierligu.

No, sve se vrlo brzo promijenilo. Kalinić je izgubio mjesto prvog vratara u klubu, a zatim je ispao iz reprezentacije. Izbornik Zlatko Dalić više ga ne zove na okupljanja.

- Iskreno, nije mi lako prihvatiti, ali svjestan sam da se ne može živjeti na staroj slavi i da su u prvom planu oni koji redovito nastupaju - rekao je Kalinić za 24sata.

Emiliano Martinez prvi je vratar Aston Ville, a Kalinić se bori da bude njegova rezerva.

- Sve do zadnjeg dana prijelaznog roka bile su otvorene opcije nove posudbe, čak i otkupa ugovora, no ništa se nije realiziralo, pa sam odlučio ostati. Nikad se nisam predavao tijekom karijere, bio sam i u težim situacijama od ove, pa sam se izborio. Vjerujem da ću se opet izboriti... - kaže Kalinić.

Problem su Kalinićeva primanja na koja brojni klubovi ne mogu pristati.

- Istina je da je moj ugovor dosta veliki uteg u pregovorima, ali trenutačna situacija je dosta utjecala na budžete klubova, tako da bi se teško i s puno manjim ugovorom nešto uspjelo izrealizirati. Svjestan sam da će biti dosta onih koji će kazati kako sam zbog utrke za novcem ugrozio karijeru, ali to jednostavno nije istina. Meni je nogomet i dalje u prvom planu, volio bih braniti, ali odreći se dvije trećine ugovora bilo bi neodgovorno prema sebi i obitelji. Svi mi razmišljamo o životu nakon karijera, o našim najbližima, zbog kojih se na koncu i žrtvujemo.

Kalinić je naglasio:

- U karijeri sam prošao puno toga, doživio sam i brojne nepravde, i nikad nisam tražio opravdanja u drugima, nego sam šutio i radio, i za sve što sam napravio izborio sam se sam. Tri puta sam bio najbolji golman u Hrvatskoj, dva puta u Belgiji, imam srebro iz Rusije i trenutno sam u klubu koji igra Premiership i vjerujem da te činjenice zaslužuju respekt.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar MK3
MK3
10:04 10.10.2020.

...uvijek ću ga pamtiti po tome kako je branio protiv Islanda 2018 - psihološki ta pobjeda je bila bitna za ono što je slijedilo.

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
21:22 09.10.2020.

Jedan Kalinić gospodin, a drugi...

VU
vuky91
10:42 10.10.2020.

Trebao je barem od 2.pol zaigrati u finalu SP-a, Subašić je bio načet već od Danaca, Rusa i Engleza, igrao pod sedativima, grčevima, jedva stajao na terenu.. a mantra igraju samo zdravi nas je koštala boljeg otpora u finalu SP-a. Inače svaka čast Subi na penalima, no iz igre ne pamtimo niti jednu njegovu obranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije