Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oproštaj od Barcelone

VIDEO Suarez se slomio i kroz suze poručio: 'Nisam se spremio za ovo...'

Luis Suarez
Foto: Twitter
1/5
24.09.2020.
u 13:57

Suarez je u šest sezona s Barcelonom osvojio 13 trofeja, a sad prelazi u Atletico.

Urugvajski napadač Luis Suarez napušta Barcelonu nakon šest sezona i odlazi u Atletico Madrid za odštetu čiji najveći iznos može biti šest milijuna eura, objavio je katalonski klub na svom internetskom portalu.

Suarez je u šest sezona s Barcelonom osvojio 13 trofeja (četiri naslova prvaka Španjolske, četiri Kupa kralja, jednu Ligu prvaka, klupski Svjetski kup, europski Superkup i dva španjolska Superkupa), a u uspjehe kluba je ugradio 198 pogodaka u 283 nastupa. To ga čini trećim najboljim strijelcem u klupskoj povijesti, iza Lea Messija i Cesara.

Luis Suarez
1/5

"Njegov prirodni instinkt strijelca donio nam je mnogo zadovoljstva tijekom godina, uključujući i pobjednički pogodak protiv Juventusa za peti klupski trijumf u Ligi prvaka. U svojoj drugoj sezoni u klubu (2015./'16.) osvojio je Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac u Europi, postigavši 40 golova u španjolskom prvenstvu i 59 ukupno", stoji u Barceloninom priopćenju.

Barcelona je Suarezu prirediti poseban oproštaj od kluba tijekom kojeg Urugvajac nije mogao suspregnuti suze.

- Bilo je ludo zadnjih mjesec dana. Stvari su procurile, neke su bile izmišljene... To vas naljuti i postanete ogorčeni, ali morate se truditi kloniti svega. Moram uživati u ovoj fazi, biti zahvalan Barceloni za sve proživljene trenutke. Sanjao sam da ću igrati za Barcelonu i uspio ostvariti svoj san. Barcelona je moj dom - govorio je kroz suze i dodao: 

- Ovo su teški trenuci za mene. Nisam se spremio za današnji govor. Nisam mislio da ću se ovako oprostiti od Barcelone. Uistinu nisam. Znao sam da će nekada ovaj trenutak doći, ali nisam bio spreman na to. Završava faza na koju sam vrlo ponosan. Ovdje sam stekao nekoliko velikih prijateljstava i to me čini sretnim. Nisam zamišljao da ću dostići ove brojke, ovdje morate uvijek biti najbolji što možete. Ponosan sam i zadovoljan na svojih šest godina, što me moja djeca vide da igram uz nevjerojatne igrače, podižem trofeje... Zauvijek će mi to ostati u sjećanju. Veliko hvala navijačima što me podržavaju, nikad neću to zaboraviti.

Zahvalio se Barceloni što ga je kupila nakon incidenta na Svjetskom prvenstvu kad je ugorizao Talijana Giorgija Chiellinija na SP 2014. u Brazilu.

- Iako sam znao da me trener Koeman ne želi, trenirao sam s ekipom jer mi je bilo teško oprostiti se. Još uvijek mislim da mogu odigrati na vrhunskoj razini. Zato sam izabrao Atlético, jer mislim da ću odraditi dobar posao u La Ligi - zaključio je Suarez.

Nakon raskida ugovora, Suarez dolazi u Atletico kao slobodan igrač, ali će madridski klub svejedno Barceloni platiti oko šest milijuna eura kroz razne bonuse. Suarez je potpisao ugovor na dvije godine uz plaću od devet milijuna eura po sezoni.

Komentara 1

Avatar patkovic
patkovic
14:35 24.09.2020.

dugo već apstinira od griženja , vrhunski igrač bez suvišnog poteza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije