Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP: tek 4. mjesto hrvatske

ANKETA Treba li Ivica Tucak biti smijenjen na poziciji izbornika reprezentacije?

FINA Svjetsko prvesntvo u vaterpolu, polufinale, Španjolska - Hrvatska
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
05.07.2022.
u 11:15

U ovom trenutku nas zanima vaše mišljenje. Smatrate li da izbornik Tucak i dalje zaslužuje biti izbornik hrvatske reprezentacije?

Lanac je, na žalost, pukao. Trofejni niz naših vaterpolista od sedam uzastopnih odličja na planetarnim smotrama završio je na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj 2022. godine. Naši vaterpolisti su u dvoboju za brončanu medalju u nedjelju su poraženi od Grčke sa 7:9.

- To je razlika od postolja i četvrtog mjesta ili bilo kojeg drugog. Sve te promašene prilike koje smo danas imali, čak i iz izrađenih situacija i iz peterca, čime smo od ovog grčkog vratara stvorili heroja, dio su procesa sazrijevanja, odrastanja, koji ponekad može biti bolan, mukotrpan, u svakom slučaju nije lagan. Kad bi se tako brzo uzimale medalje, onda bi svi preko noći išli na pomlađivanje. Žao mi je, žao je i momcima (Žuvela je čak i zaplakao - op. a.), dali su sve od sebe, ali u ovom trenutku je Grčka pokazala da je iskusnija i bolja momčad - kazao je nakon utakmice naš izbornik Ivica Tucak.

02.07.2022., Budimpesta, Madjarska - Druzenje s medijima hrvatske vaterpolo reprezentacije uoci utakmice za trece mjesto FINA Svjetsko prvenstvo u vaterpolu koje Hrvatska igra s Grckom. Izborik Ivica Tucak. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Na igračima se vidjelo da su utučeni, pred novinare je ipak izašao Loren Fatović i rekao:

- Najvažnije je da sad razbistrimo glave u ova dva tjedna koliko ćemo biti slobodni i da se počnemo pripremati za Europsko prvenstvo u Splitu. Da se malo dignemo jer mislim da smo pokazali da kvalitetu imamo. Vidjelo se i na ovom prvenstvu koliko je vaterpolski vrh izjednačen, mislim da je svih osam reprezentacija koje su ušle u četvrtfinale moglo otići i do medalje.

Evo kako na sve ono što nam se događalo u Mađarskoj gleda Perica Bukić, dopredsjednik HVS-a i njegov izvršni direktor:

- Jedna teška utakmica za treće mjesto s prilično nervoze i kod nas i kod Grka, što se dalo uočiti, ali oni su se ipak malo bolje snašli, pogotovo u napadu s igračem više. Imali smo svoje prilike, i peterac i nekoliko izrađenih situacija, koje nismo realizirali. Teško je sad bilo što konkretnije reći, ostaje žal za medaljom, nakon nekoliko dobrih utakmica, na žalost, uslijedile su dvije lošije: ona protiv Španjolske i ova danas protiv Grčke. Napravili smo previše pogrešaka da bismo pobijedili jednu ovako jaku reprezentaciju kao što je Grčka. Ipak ovo je jedno veliko iskustvo jer u momčadi imamo čak sedmoricu igrača koji nikad nisu igrali ovakva natjecanja. Idemo dalje, imamo Split za popravak - najavio je Bukić.

03.07. 2022, Budimpesta - Utakmica za trece mjesto Svjetskog prvenstva za vaterpoliste Hrvatska - Grcka. Ivica Tucak Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Grci su bili prije početka našeg lanca (u Montrealu 2005. pobijedili su nas u utakmici za broncu), a sada su ga u Budimpešti i presjekli. Pa tako na svjetskim prvenstvima s Grcima stojimo prilično loše, imamo samo jednu pobjedu, onu iz Kazanja 2015. (u polufinalu, 15:13 nakon peteraca),  dok je Grcima ovo treća, prije toga su nas dobili  i 2001. u Fukuoki (12:11 za poredak od 5. do 8. mjesta) te  2005. u spomenutom Montrealu (11:10 nakon produžetaka, za 3. mjesto).

03.07. 2022, Budimpesta - Utakmica za trece mjesto Svjetskog prvenstva za vaterpoliste Hrvatska - Grcka. Ivica Tucak Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izbornik Ivica Tucak, čini se, uživa veliko povjerenje Hrvatskog vaterpolskog saveza, unatoč činjenici da na tri velika natjecanja s našom vrstom nije došao do odličja. No, nas u ovom trenutku zanima vaše mišljenje. Smatrate li da izbornik Tucak i dalje zaslužuje biti izbornik hrvatske reprezentacije?

Treba li Ivica Tucak biti smijenjen s dužnosti izbornika hrvatske vaterpolske reprezentacije?

Komentara 10

TR
Travno221
13:07 05.07.2022.

Pod hitno ga smijeniti (jer već tri godine ništa nije osvojio) i vratiti Ratka Rudića do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. A Tucak, ako želi, može biti pomoćnik, ili se može vratiti u Herce Novi.

Avatar Mileseva
Mileseva
14:03 05.07.2022.

Ivica je pravi domoljub! Ako hdz nije smjenjen nako 30 godina rasturanja hrvatske zasto bi Ivicu dirali nakon 3 godine???

Avatar Brko
Brko
12:34 05.07.2022.

Otkad je 4. mjesto loše? Njega bi smjenili a ostale budale koje stvarno treba smjeniti ne smijete niti taknuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije