Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ivica Tucak ostaje gubitnik, nikako da pobjedu nad Srbijom poveže s medaljom

Ipak bez bronce: Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je od Grčke 9:7
Luka Stanzl/PIXSELL
04.07.2022. u 07:00

To što su bez medalje ostale Srbija i Mađarska nije nam utjeha. Srbi imaju olimpijsko, a Mađari europsko zlato. A mi ništa

Pobijedili smo Njemačku (13:9) i Japan (21:13) u skupini, u osmini finala Gruziju (13:7), u četvrtfinalu Srbiju (14:12) a izgubili u polufinalu od Španjolske (5:10) i na kraju, u utakmici za treće mjesto, od Grčke (7:9) i to je, uz početni remi s Grčkom u skupini (8:8), sažetak nastupa hrvatske vaterpolske vrste na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Za neke dovoljno, za druge premalo, ali ostaje činjenica da je ovo prvo Svjetsko prvenstvo nakon Montreala 2005. s kojega se vraćamo bez odličja. To jest vratili smo se drvenim medaljama, kako u sportskom žargonu znaju tepati četvrtim mjestima na prvenstvima.To što su bez medalje ostale jedna Srbija i jedna Mađarska ne može nam biti velika utjeha, jer Srbi su olimpijski pobjednici, a Mađari europski prvaci. A mi ništa. Nakon Budimpešte ne branimo više odličje niti na jednom velikom natjecanju. Vaterpolskoj reprezentaciji prijeti sindrom košarkaške, i o tome bi odgovorni u HVS-u morali dobrano razmisliti.

Pozitivna strana našeg predstavljanja na svjetskoj smotri u Mađarskoj su mladi igrači koji su dokazali svoj potencijal i jamac su da su nam perspektive u tom sportu još uvijek optimistične. Palac gore za Marka Žuvelu (20), Franka Lazića (24), Konstantina Harkova (25) i Lorena Fatovića (25), no izborniku Ivici Tucku ne možemo dati prolaznu ocjenu.

U neku ruku Tucak ostaje gubitnik jer nikako da spoji pobjedu nad Srbijom s medaljom. Nego nam podari ili jedno ili drugo. I tako treću godinu zaredom. Neosporno je da on zna puno o vaterpolu (više od novinara, primjerice), ali ne zna učiti na pogreškama, pa je tako i u Mađarsku otišao samo s dva klasična braniča, a da nesreća bude veća jedan od te dvojice mu je zbog Finine kazne apstinirao s triju možda i najvažnijih utakmica na prvenstvu. A onda se napadači iscrpljuju braničkim ulogama i nisu svježi u napadu...

No, Tucak očito ima dobro zaleđe u Savezu, pa se njegova eventualna smjena uoči Europskog prvenstva u Splitu neće u relevantnim krugovima niti spominjati. Tek će običan puk, gladan već vaterpolskih medalja, o tome pisati na forumima.

Komentara 7

JW
Jim West
07:33 04.07.2022.

Meni je fascinantno kako su dečki Srbiji dali 14 golova, a Španjolcima i Grcima zajedno 12.

TR
Travno221
10:53 04.07.2022.

Tucak možda zna vaterpolo, ali nije pedagog. I u tome je kvaka!

DU
Deleted user
09:24 04.07.2022.

Tucak je trebao odavno otići, ne desi li se to vrlo skoro, vaterpolo koji je na tragu košarke će i završiti kao košarka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije