Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u klizanju

Alina Zagitova u vodstvu, Hana Cvijanović na 34. mjestu

Hana Cvijanović
Foto: Gioran Stanzl/PIXSELL
23.01.2019.
u 15:44

Za Hanu Cvijanović je ovo bio debitantski nastup na velikom seniorskom natjecanju

Aktualna olimpijska pobjednica i europska prvakinja u umjetničkom klizanju, 16-godišnja Ruskinja Alina Zagitova, vodeća je nakon kratkog programa klizačica na Europskom prvenstvu koje je u srijedu započelo u Minsku.

Jedina hrvatska predstavnica, 16-godišnja Hana Cvijanović, osvojila je 34. mjesto i nije se kvalificirala za slobodni program. 

Za Hanu Cvijanović je ovo bio debitantski nastup na velikom seniorskom natjecanju, a s ukupnim zbrojem od 38,00 bodova uspjela je nadmašiti dvije klizačice. Za plasman među 24 najbolje koje će nastupiti i u slobodnom programu trebalo je sakupiti 46,09 bodova.

Najbolji kratki program izvela je Ruskinja Alina Zagitova koja je za svoju izvedbu dobila 75,00 bodova. Na drugom je mjestu nakon kratkog programa njezina vršnjakinja i sunarodnjakinja Sofija Samodurova sa 72,88 bodova, a treća je Švicarka Alexia Paganini sa 65,64 boda.

Od 17 sati u Minsku je na rasporedu kratki program u konkurenciji sportskih parova, u kojoj će Hrvatsku predstavljati Lana Petranović i Antonio Souza-Kordeiru. Na startnoj listi nalazi se 11 sportskih parova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije